tisdag 4 mars 2014

Vantar


Nu är mina vantar färdiga. Tycker att det är ett väldigt fint mönster och jag tycker att vantarna blev vackra.


 Gillar kombinationen av bården och den lusprickiga vanten.


Bilden ovan är den som ger mest rättvisa åt färgerna.

Mönster: Setesdal mittens ur boken 'Folk Mittens' av Marcia Lewandowski. Den här boken är absolut värd att ha i sitt stickbibliotek för det finns många fina mönster som jag gärna skulle vilja sticka. Många av beskrivningarna är i flera färger och på tunna stickor, något jag gillar. Boken är på engelska och det krävs en del vana för att tyda en del mönster. Jag undrar också lite över om man kan kalla dessa vantar Setesdalsvantar, eftersom tummen utgår från sidan och intagningen i toppen av vanten och tummen inte är av norsk modell.


Garnet: Detta garn var tidigare en sjal. Det är vinrött Fabel och Silk från Regia. Två garner jag gillar och har stickat mycket i. Till det här projektet var de inte helt lyckade. Vantarna blev lite stora och hade de varit stickade i ren ull hade jag kunnat filta dem till en bra storlek. Nu var det sockgarner som inte filtar...  72 maskor på stickor nummer 2 mm blir alltså en väl stor vante för mina händer.


Ha det gott för det har vi!

3 kommentarer:

heidi sa...

den boken har ju jag med - jag tycker att den är en riktig skatt:)

vantarna blev jättefina! när det är riktigt kallt ute, så brukar jag ha på mig två par vantar, ett par inuti ett par större utanpå, det blir helt otroligt varmt och skönt. och när jag cyklar vintertid så är det bästa sättet att hålla händerna varma. kanske kan du göra samma sak med dina vantar:)

Humle ser riktigt nöjd ut med livet:)

Rosenvante sa...

Vilken tur att du lyckades få rätt på mönstret. Väldigt fint mönster.
Det där med så många maskor var nog vanligare förr. Ser i mina mönster som är gamla att de har oftast över 70 maskor och de blir ju stora. Du hittar nog nån som har stora händer att glädja dem med ska du se.

Melody and M.E sa...

Vilka vackra vantar! Jag hittade en bok på rean med fina mönster, men ser svåra ut.
Nu har jag stickat två nya sockskaft så jag kan hänga med på hälen i ditt sockrecept.
Kram M.E