torsdag 31 januari 2013

Snipp, snapp, slut


Nu är mysteriesockorna klara.
Through the Loops årliga mysterium komponerat av Kirsten Kapur.

Jag gillar mysteriestickningar mycket. Det är kul att sticka samma sak som flera andra och se hur det blir med olika garner och hur andra stickerskor löser olika problem och diskuterar kring det gemensamma projektet.
På samma gång tar man alltid en risk när man ger sig på ett projekt utan att se hur resultatet ska bli. Man får förvisso veta vilken typ av garn man bör använda och stickfasthet, men man vet ju inte om man tycker att det garn man valt passar till det färdiga arbetet. 
Så här blev resultatet den här gången. Det var som vanligt rolig stickning, och jag tycker att sockorna blev fina. Men, men... Spetsstrumpor är helt enkelt inte Garnhumlans melodi. 
Jag funderar över hur det kommer att fungera när hälen har en massa hål, visst måste det slitas sönder snabbt? Ångrar att jag inte gjorde en förstärkt häl i stället.
Garnet är Malabrigo sock i färgen Terracota. Ett underbart garn i fina färger, 100% merinoull, superwash. Tycker egentligen att garnet passar bäst till sjalar eller andra plagg. 
Det gick åt 63 gram garn.Sockorna är fina, garnet underbart men jag får nog använda dem sparsamt om de ska överleva någon längre tid.


6 kommentarer:

Annas röda stol sa...

Underbara strumpor! Ha en bra kväll / Anna

Anonym sa...

Så fina! Du får använda de som riktiga "finstrumpor". Nån gång ska jag också haka på nån mysteriestickning! Tyvärr har jag långt till garnaffären så har jag inget garn som passar så går det inte!
Miastickar

heidi sa...

dom är jättefina! som riktiga finstrumpor/kalasstrumpor:)

ja, att vara med i en mysteriestickning är spännande, för man vet ju inte om man kommer att tycka om resultatet eller inte, fast det är ju en del av charmen med mysteriestickningar:)

Efwa - Medea sa...

De ser jättefina ut. Men jag håller med om att det kanske är lite osäkert på hur de håller i hälen!

yvonne sa...

Verkligen jättefina, men jag förstår din oro för hälen :)
Har aldrig provat mysteriestickning, verkar kul :)

Karin sa...

Hallå! Jag har länkat till dig med en liten grej :) Trevlig helg, Karin