lördag 9 februari 2013

Vad håller du på att sticka/virka just nu?
Rara Karin har gett mig en utmärkelse. Tack, så väldigt mycket. Känner mig hedrad! Det är ju alltid kul att se att någon annan läser det man skriver.

Och så var det ju då att svara på två frågor. Först -Vad stickar du på just nu?
Då får jag verkligen tänka efter och dyka ner i stickkorgen. 

Och...
...här är en del av svaret.Glad-tröja, uppifrån och ner. Garnet tog slut - väntar på mer.
Rätstickad bebiskofta. Kul stickning, men garnet tog slut.
Lite muddar, som vi ska ha på stickegillet på måndag.
Ett par lååånga strumpor i Drops Delight. Behöver mera garn.
En vante i tvåtrådigt ullgarn från Morjärv. Ska försöka göra en egen variant. Resultatet kanske kommer på bloggen sedan.

Ja, sedan kan jag dyka ännu djupare i garnlagren, men det ska ni inte behöva uppleva. Hittade faktiskt en del som ska rivas upp också. Bra, då blir det mera garn!

På frågan om stickplaner.
Jag funderar på att sticka en sjal nu till våren. Solution är inte så dum alls, gillar den. Men har ingen garnidé som jag är riktigt nöjd med.
Kanske blir det i stället Cladonia, av Kirsten Kapur. En sjal som jag haft länge på listan och som jag nu tror att jag hittat rätt garn till.

Nu ska jag skicka vidare utmärkelsen. Jag vill ge den till alla som läser på min blogg och som är snälla och kommenterar ibland. Och ni som bara läser, tack ni med, för jag vet ju att ni finns där.

En sak jag ofta tänker på är vad Internet och bloggen har betytt för mig när det gäller att utveckla mitt textila kunnande och hantverk, särskilt stickningen. För mig har det öppnat helt nya möjligheter att ta del av beskrivningar och tekniker och se vad andra gör. Dessutom sociala kontakter med stickare i olika länder.
Min fråga är -Vad betyder bloggar och Internet för dig och ditt stickande?

Till sist, en hälsning från min nya kompis. Han blev till en dag som kändes lite tung och lång. 
Jag fick mycket bra handledning här.


Trevlig helg!

4 kommentarer:

Karin sa...

Hallå! Vad trevlig att du ville dela med dig av alla dina pågång-stickningar. Ska bli kul att se när det är klart, tröjan såg härligt vårig ut. Din virkade apa var ju supersöt, bra med en film att kika på. Ha en härlig helg, Karin

Unknown sa...

Stilig, litt av hvert du holder på med og du er snart ferdig med alt sammen . Flott!! ;-))

Linda sa...

Usch ja, här är det också riktigt ruggigt väder idag. Lilla apan är ju supersöt! Jag måste säga att mattan du vävt till din son är underbart fin, jag gillar alternativet "med eller utan pudlar" också. :) (Med pudlar var klart sötast!)

Elanit sa...

Men vad fin den randiga tröja i gult/orange och vitt är! Jättesnygg!