fredag 4 januari 2013

2013 - vantens år?

När jag tänker på vad jag vill utveckla under det nya året, stannar jag för att bli bättre på att sticka vantar. Under förra året fick jag boken Solveigs Vantar, och den har blivit en stor inspiratiosnkälla. Dessutom finns det ju hur många mönster som helst på nätet. Visst har jag stickar en mängd vantar under åren, men jag gör det inte helt enkelt. Jag vill lära mig mer om storlekar, garner och stickor som passar, olika typer av muddar och tummar med eller utan kil. Så att jag kan sticka de vantar jag vill, så som det fungerar med strumpor.

Vi får se om jag lyckas med min målsättning. I alla fall passar Stickas Mysteriestickning bra just nu. Första vanten har kommit så här långt.
Dessutom har jag fler påbörjade stickningar än normalt. Jag ska försöka beta av dem efter hand. Ett par sockor från Garnstudio är först. Jag har stickat i olika garnsorter, bland annat Karisma och 7 bröder. Jag gillar resultatet, och jag är även nöjd med att ha minskat mitt garnlager lite!


3 kommentarer:

Linda sa...

Jättefina sockor! Din julklappströja till dottern är ju bara för underbar! Jag tycker att dina ändringar har gjort den ännu finare än vad den är i original, din ser mer mysig ut, som något man vill ha på sig när vädret kräver paraply.

yvonne sa...

Oj vilka fina vantar/sockor, här kikar jag in igen för mer inspiration! God fortsättning på det nya året!

Ostickat sa...

Fina vantar å sockarna är ju hel härliga! Vilket jobb!