onsdag 4 mars 2009

Okej, sa VanjaJag har länge hoppats på assistans från familjen för att fotografera Noro Striped Scarf, men alla är ju så upptagna. Slutligen fick jag Vanja att ställa upp som modell.

Det är nästan så att jag tycker att våren kan vänta lite, när jag tänker på den här halsduken, för jag tycker den är så väldigt fin. Garnet är helt underbart, färgerna är fantastiska och mönstret är genialt.

Jag har blivit utmanad av Tant Kofta och The Willow Fairy. Utmaningen gäller att berätta åtta sanningar om sej själv. Eftersom jag har tyckt att det varit roligt att läsa vad andra svarat, är det inte mer än rätt att jag försöker svara själv.

  1. Jag älskar djur, av alla slag. Just nu har vi tre hundar, stor pudel. Skulle gärna ha fler djur om jag hade tid och pengar.
  2. Jag är utbildad botaniker och jobbade med det tills barnen kom. Läste se'n till Montessoripedagog. Är just nu sjukskriven, ont i benet och utmattad. Får se vad jag gör därefter.
  3. Uppvuxen med i släkt med stark textil tradition. Stickar, väver, spinner, syr, virkar, broderar… Allt i perioder. Fast vävning och stickning finns alltid med.
  4. Vegetarian sedan jag var fyra och insåg var kött kom ifrån. Lagar inte så gärna mat till andra, men tycker om att baka, sylta och safta.
  5. Helt omöjlig när det gäller teknik och elektronik. Mannen brukar säga att datorn slutar att fungera när jag sätter mej vid den. Fast blogga går ju ganska bra.
  6. Trivs när jag får vara i trädgården. Både att sitta under äppleträdet och sticka och att pyssla med olika växter. Pelargoner och frukt, bär och grönsaker är favoriter. Önskar mej ett växthus.
  7. Engagemang i miljöfrågor ända sedan sjuttiotalet, när vi stod på torget och samlade tomburkar som vi skickade till Valfrid Paulsson (som var chef för Naturvårdsverket då). Numera yttrar sej mitt engagemang mest i att jag försöker tänka efter hur vi kan leva så resurssnålt som möjligt.
  8. Skåning. Känner hur jag sjunker allt längre ner i min skånska hembygd, allt eftersom åren går. Älskar havet, slätten och åsarna och har nu för tiden väldigt svårt att tänka mej att bo någon annanstans.
Det var det. Egentligen skulle jag skicka den här utmaningen vidare, men jag har sett att den varit hos väldigt många redan, så därför gör jag inte det.

4 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Vilken snäll fotomodell du hittade. Jag hoppas du får ett växthus, det är guld värt. Själv har jag ju varken trädgård eller ens balkong, men jag utnyttjar föräldrarnas.....

Miljön är något man borde tänka på oftare. Jag har i alla fall kommit så långt att nästan allt återvinns.... allt utom damsugarpåsar och kattsand

Handarbete/Pyssel sa...

Ja, den där halsduken är verkligen fin. Så mild i färgerna!
Kanske blir en kall vår, så du har nytta av den ändå...!?!

Hoppas du har en skön onsdag!

teresa sa...

Härlig halsduk o gullig modell!
Kul att läsa om dig. Vi har många gemensamma nämnare. Sköt om dig.

Strumpstickan sa...

Fin Vanja!