onsdag 25 februari 2009

Såsom ett fjun så lätt..


blev tröjan i Soft WoolSilk. Jag har gett upp projektet som går ut på att fotografera den på ägaren. Så här kommer två platta bilder i stället.

Mönster: Jag utgick från Cobblestone. Men eftersom jag använde ett garn som var tunnare än det som var beräknat fick jag räkna om en del.
Sedan ändrade jag på muddar och hals efter önskemål från mannen. I stället för rätstickade muddar blev det resår 2x2. Dessutom tog jag bort det rätstickade oket och ersatte med rätstickade ränder på ärmarna. Så det som finns kvar av Cobblestone är väl främst idéen om att sticka en tröja med ok och detaljer i rätstickning. Jag använde mej också av 'short rows' på bakstycket för att få bättre passform mot halsen, något som jag tycker gav bra resultat.
Jag brukar inte ha så mycket emot att montera tröjor, men visst var det skönt att monteringen här bara bestod av några maskstygn.

Garn:
Soft WoolSilk från Gepard Garn. Garnet blev alldeles fantastiskt mjuk efter tvätt. Tröjan går att bära direkt mot huden om man skulle vilja.

Stickor:
Rundstickor nummer 3,5.

3 kommentarer:

Linda sa...

Vilken vacker tröja! Enkel i stilen med i en underbar färg. Jag kan tänka mig att den är mjuk och go.

teresa sa...

Härligt enkel OCH vacker! Och garnet låter som en dröm.
(Och grattis till att du fick till det så bra trots att du måst "räkna om". Bra gjort!)

The Willow Fairy sa...

Hej. Du har fått en utmaning av mig.