fredag 27 mars 2009

Semesterresa?


Nej, jag har inte varit på semester till någon avlägsen atlantö. Det här är Skånes sydkust i mars. Kallt, ödsligt, storslaget, med mycket ljus och himmel. På väg tillbaka hördes konstiga läten från kajflocken i talldungen. Vid närmare beskådande visade det sej bero på en pilgrimsfalk som flög över. En sådan upplevelse finns kvar länge!
På stickfronten är det Aeolian som upptar mitt intresse och min tid. Det är jätterolig stickning!
Första mönsterpartiet är avklarat. Yucca heter det. Jag antar att det är yuccans blomställning som avses.
Jag är ingen spets- och pärlmänniska, snarare en jeans- och tröjtant,men tycker att det är väldigt kul med pärlorna i mönstret. Det blir ytterligare en dimension. Jag har valt klara pärlor med blå färg inuti. Jag använder virknål 0,6 för att få dit dem. Om man tar upp sex eller sju pärlor ur burken samtidigt, blir det lite mindre tidsödande att arbeta med dem.
Nu ser jag fram emot nästa mönsterparti uppkallad efter en annan ökenväxt - agave.

4 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Vad otroligt vacker sjalen blir. Och visst är det något speciellt med ett öppet landskap vid havet den här årstiden när det är kargt och vilt och helt folktomt. Underbara bilder, påminner mig mkt om stället där jag bodde på Irland, fast det var stenig strand istället för sand, men samma känsla. Tack för det.

Samtal från min trädgård sa...

Vackra bilder både på naturen och på sjalen.

teresa sa...

Vilket vackert landskap!! Och vad spännande med sjalen. Jag är heller ingen pärlmänniska, så det ska bli kul att höra om du trivs med sjalen sen. Den ser jättefin ut.

miastick sa...

Oj vilka fantastiska bilder. Jag har en mycket romantisk drömbild av Skånes kustlandskap, och du har spätt på den rejält nu. Underbart!