måndag 9 mars 2009

Ull är fantastiskt!

Bilderna är väl inte de allra bästa, men jag vill ändå gärna visa dem. Jag tycker att det är så fascinerande hur ullen kan fungera. Man kan göra de skiraste spetsar, vattenavstötande tröjor, blöjbyxor till små bebisar och till och med skor!
Jag har gjort flera par likadana tofflor efter mönster från Garnstudio. De är stickadestickor nummer 8, så det går snabbt att göra ett par. Just de här är stickade i Eskimo från Garnstudio och en rest av Lovikkagarn.
Och när man stickat klart kommer det spännande momentet - tovning i tvättmaskin. De sladdriga och oformliga bitarna som man stoppade in i maskinen kommer ut som ett par sköna tofflor! Jag brukar tvätta båda tofflorna tillsammans, men nu ville jag kunna jämföra före och efter. Jag hoppas att det blir samma tovningsresultat när jag tvättat toffel nummer två. Jag kanske återkommer med det färdiga resultatet.

3 kommentarer:

fale artut sa...

Håller med Du! Ull är fantastiskt!!!!

The Willow Fairy sa...

Ull är mitt absoluta favoritmaterial även om det finns annat som också är trevligt. 95% av allt jag stickar blir i ull.

Jag har påbörjat ett par av dena toflla, men det kanske man skulle ta upp igen och avsluta, nu när man sett hur bra resultatet blir

Kristina sa...

Kul med en ny bekantskap på min blogg!
Jag sällar mig till ullfantasterna! Jag har undervisat om ullens alla goda egenskaper i ca 30 år från molekyl, fiber till färdiga tyger.