måndag 26 maj 2014

Studiebesök hos Alpaca of Sweden

Kanske har du sett den lilla bilden där det står när Stickegillet i Nöbbelöv har möte. Tills nu har jag inte skrivit så mycket om Stickegillet. I korta drag är vi ett antal stick- och garnintresserade som träffas en gång i månaden och ägnar oss åt vårt gemensamma intresse.

Den här terminen avslutades med ett studiebesök hos Alpaca of Sweden. Madelene och hennes man har köpt en gård nära Kåseberga och startat ett spinneri som i första hand kommer att spinna ull från svenska alpackor. De har gjort en stor investering och köpt in alldeles nya maskiner från Canada.

Jag blev så engagerad av vad Madelene hade att berätta att jag glömde att jag skulle fotografera. Några bilder tagna i all hast blev det i alla fall.

Två alpackahingstar bor på Albertslunds gård där spinneriet ligger.
Den gamla bondgården rymmer numera ett modernt spinneri.

Lokalerna är fräscha och ljusa.

Madelene i spinnartagen.

På spinneriet tillverkas alpackagarn, men även ullgarn. Garnerna var alldeles ljuvliga och jag skulle gärna handlat upp hela lagret. Blir du frestad finns en webbutik på spinneriets hemsida.
Lammungarna var nyfikna och busiga som lamm ska vara.
Här och här kan du läsa mera om spinneriet.

Besöker du Österlen i sommar rekommenderas ett besök!3 kommentarer:

Melody and M.E sa...

Tack för tipset! Låter verkligen som ett intressant besök!
Kram M.E

Rosenvante sa...

Så kul det är när nån vågar och vill satsa på nått sådant. Tack för tipset och självklart ska jag försöka ta mig dit nån gång i framtiden.

Heidi sa...

Tack för tipset! vilken spännande utflykt!