lördag 10 maj 2014

Nyhetens behag

Ja, alltså – mannen är inte ny. Men västen och cykelglasögonen är det. Och i jämlikhetens namn får båda vara med på bloggen. Även om västen får mitt intresse i betydligt högre grad än glasögonen.


Allt började med att jag gick på jakt i mina garngömmor efter ett garn att sticka något med. Och då hittade jag nio nystan rött Lima som jag inte mindes varför jag köpt in. 
Vad gör man med nio nystan? Svaret fick jag när jag hittade Caldwell av Steven West.


Dessutom fanns det även några nystan ljusbrunt till ränderna på bakstycket. Som jag skrev i ett tidigare inlägg tycker jag att beskrivningen är väldigt bra och lätt att följa. Det finns flera trevliga och genomtänkta detaljer såsom fickorna med i-cordkant, bakstycket med avigsidan ut och i-cordavmaskning vid ärmresår och framtill.


Lima är ett av de garner från Drops som jag faktiskt gillar, även om jag är ganska kräsen. Blandningen mellan ull och alpacka fungerar bra. Grovleken är användbar och plaggen blir mjuka och håller formen bättre än plagg i ren alpacka. Färgskalan är också bra. 


Jag stickar gärna ytterligare västar efter den här beskrivningen, men då väljer jag ett rent ullgarn, gärna ett tweedgarn.

Det här paradisäppleträdet har nog varit med på bloggen varje vår. Det är helt underbart och blir bara vackrare för vart år som går (tänk den som kunde säga detsamma...).

God Helg!

5 kommentarer:

Blenda sa...

Fin den blev! Och första bilden är superhäftig med färgerna!

Rosenvante sa...

Tur du la till att han inte var ny för man kan ju aldrig veta i dessa dagar. :) Vi skrattade båda två här hemma när vi läste starten på ditt inlägg.
Väldigt stilig och fin väst med mycket fina detaljer, passad din man med solbrillorna så bra. Du får väl passa dig nu så du inte blir av med honom som modell framöver, han passade ju så bra till det. :)

Karin sa...

Fin väst och snygga bilder :) på maken , ha en fortsatt fin söndag Karin

heidi sa...

så fin västen är!

Karin Petersen sa...

Så fin både västen och mannen blev!!!!
Karin