lördag 24 maj 2014

Ett par till..


För några år sedan var jag med i en mysteriestickning som resulterade i ett par sockor med lyfta maskor. Det paret blev dotterns favoriter och slets ut. Jag har lovat att sticka henne ett par nya, fast hon numera kan sticka alldeles utmärkt själv.


Det som är bra med de här sockorna är att de sitter ganska stramt på foten.


För mig är det en utmaning att sticka med lyfta maskor. Jag har på något sätt svårt att förutse hur det kommer att bli. Men det är väldigt roligt och varje gång jag provar på tänker jag att jag ska utforska området ytterligare.


De här mönstret ger möjlighet att utforska hur färger blir mot varandra. Mitt nästa projekt blir att våga mig på att kombinera två färger, inte bara en färg och en neutral.


Mönster: Miss Marple Sock Pattern av Star Ahena. (Kolla in henne, hon har en hel del fina mönster till salu). Mönstret är på engelska med fina diagram som är lätta att följa. På det här paret har jag ändrat en del: Skaftets grå del ska egentligen vara i slätstickning, det missade jag, men jag tycker att det blev fint i rätstickning också. Foten stickas med enbart bottenfärg och i ett hålmönster, jag har bytt ut hålen mot lusmaskor i mönsterfärgen – jag gillar inte spetssockor. Tån blev i mönsterfärgen, annars hade det nog inte räckt med ett nystan av det grå.

Garn: Fabel, i färgerna grå och sunset. Ett utmärkt garn för ändamålet! Det gick åt 45 g grått och 27 g i mönsterfärgen.

Stickor: Beskrivningen utgår från att man använder två rundstickor, men jag gillar strumpstickor och använde 2,5 mm.


8 kommentarer:

Fröken Slöjd sa...

Jättefina sockor!
Så fint du fått med båda färger hela vägen.

Fröken Slöjd sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Leena sa...

Jättefina sockor! Förstår att det har blivit dotterns favoriter. Jag har stickat lite i mosaikstickning men aldrig några sockor. Kanske dags nu.

Leena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Garnhumlan sa...

Hej! Det är något konstigt med kommentarsfunktionen. Hoppas att det ska fungera nu i alla fall...

heidi sa...

vilka fina sockar! gillar både mönstret och färgerna som du har valt!

Blenda sa...

Superfina!

Karin Petersen sa...

Vilka fina sockor! Jag behöver mer tid för allt roligt känner jag!
Karin