fredag 11 september 2009

Vantar i sensommarvärmen.

Nu, när det nästan känns som högsommar, är mina vantar färdiga. Jag började på dem strax efter nyår, men de blev aldrig färdiga. Mest för att jag valt fel garn. Jag stickade i Drops Alpaca, ett garn jag normalt tycker mycket om. Men i det här fallet, med mycket mönster var det väldigt svårtstickat. Det var alldeles för halt, vilket gjorde att vanten drog ihop sej.

För några veckor sedan repade jag upp och började på nytt med annat garn. Vit Drops Fabel och svart Gjestal Nagano som jag hittade 'på lagret'. Det fungerade mycket bättre. Det känns bra att använda garn som blivit över, och vantarna blev väldigt grafiska i vitt och svart. Hade jag köpt garn, hade jag nog hellre valt naturvitt och mörkbrunt.


Mönstret är ganska kul. Man stickar två likadana vantar. När man sedan använder dem har en av vantarna framsidan upp och en baksidan, och därmed blir de olika.


Jag gillar att sticka med flera färger. Den här gången hade jag stor hjälp av min magnettavla som jag köpt hos Eva i Stäket. Utan den hade det varit omöjligt att hålla ordning på vilken rad jag var. Jag har använt magnettavlan till komplicerade spetsmönster också och det har fungerat lika bra.

8 kommentarer:

Garntrollet sa...

Supersnygga! Vad härlig nu till hösten.

Rosenvante sa...

Jättesnygga. Blev så fint med svart och vitt tycker jag. Jag har också en sådan där skiva, fast just nu har den fått fötter i mina gömmor...

The Willow Fairy sa...

Vansinnigt snygga. och vad skönt att ha ett par vantar färdiga när man kommer på att man behöver dem.

Astrid sa...

Tack!
Jag tycker om dina vantar.
Har du köpt mönstret nånstans, eller hittat på nätet?
Jag tyckte om Indiecita (förutom knutarna då) Men jag byter till finare stickor till nästa par (2,5)
Mjuka och härliga blev de iaf

Beata sa...

Jag såg bild på dina vantar i en länklista på en annan blogg. Kunde inte låta bli att gå hit och titta, de var jättefina!

Aleisa Ribalta sa...

hej, jag kommer oxå från en annan blog som hade länken här. vilka fina vantar, men inte bara de, hela blogg är som godis till en alltid sugen nyfiken, skönhet är att kunna ha två händer och trolla tråd i detta du gör! imponerat!

liene sa...

Vilka vantar-snygggga!
Sådanna kam man glassa på stan!

Pinneguri sa...

De er så fine de vottene - om de så er strikka i sensommervarmen ;D