fredag 4 september 2009

Riktigt rolig stickning ll

eller mössa II. Det går ju fort att sticka mössor. Och eftersom garnåtgången är liten kan man kosta på sej att välja ett garn som kan vara lite dyrare. Detta gör sitt till för att det ska vara roligt att sticka.
Jag har länge spanat in Marks och Kattens ekologiska garner. Gillar dem verkligen. Både de naturella och de färgade. Det här var ett lagom stort projekt att prova på. Och jag blev inte besviken. Jag har använt både Eco Ull Colour och Eco Ull. Det här är en mössa som inte killar och sticks. Väldigt mjuk och skön. Den är till yngste sonen, så det är nog inte ens lönt att försöka få den på bild tillsammans med ägaren, det får duga så här.

Däremot är jag inte så nöjd med mönstret. Det var svårt att få stickfastheten att stämma, jag fick gå upp en hel det i stickgrovlek. Hade jag följt mönstret hade mössan blivit alldeles för liten.

Visst är det bra att det finns mer och mer att välja på när det gäller ekologiskt garn. Det är något som inte ens var att tänka på för inte så länge sedan!

3 kommentarer:

teresa sa...

Fin mössa, känns nästan lite 60-tal.
Och baskern längre ner på sidan, så vacker! (Tänk om man hade klätt i mössa, det gör jag inte...)

Rosenvante sa...

Ser varm och skön ut och vilka härliga höstfärger.

Katrina sa...

Jag har också spanat in det garnet! Funderar om jag kan göra nåt med det blåa... Jättefin mössa! Kul idé!