tisdag 8 april 2008

Sockor, sockor, sjal

Idag har jag slitit mej från valplådan. Åtta valpar blev det , fyra hanar och fyra tikar. Kolsvarta allihop, utom två som har några vita strån på bröstet. Än så länge sover och äter de mest, men det är i alla fall väldigt roligt att iaktta dem. Man kan redan ana skillnader i deras temperament. En sak är klar, de har humör allihop, när de inte hittar till maten snabbt nog, låter de mamma veta det! Mellan 3 och 4 hekto väger de nu när de är fem dagar gamla. Fler bilder kommer.
Men i dag har det blivit lite mer än valpar alltså. Jag stickade en liten bit på mina aprilsockor.
Tyvärr gör bilden inte sockorna riktigt rättvisa, eftersom mönstret inte syns så bra. I verkligheten är det bättre. Hur som helst, är de roliga att sticka på!
Men jag har fler par på gång. Senast jag var på Pressbyrån hittade jag den här tidningen, 'Socken'. från tyska Oz-förlag. Anledningen till att den fick följa med hem var att det fanns en del mönster på herrstrumpor, något som jag saknat lite. Så det är det jag håller på att göra nu. Helst skulle det vara klart till på torsdag, då mottagaren fyller år. Jag tycker a alla fall att det blir riktigt bar i Regia-garn och någon sorts resårstickning. Inuti tidningen visas för övrigt flera nummer som går att beställa. Kanske fler än jag som vill sticka herrstrumpor?
Så till sist en bild av min nästan färdiga Candle Flame. Den har fått vila ett tag till förmån för andra projekt, och nu är jag riktigt sugen på att göra den klar. Jag gillar allt med den här, garnet, färgen och mönstret. Funderar lite över hur jag ska göra avslutningen. Blir det snyggt med kanten som står i beskrivningen, eller ska jag hitta på något annat?

2 kommentarer:

stickkatten sa...

Tack så mycket jag stickar vantarna efter egna mönster, vad lång du hunnit på aprilsockarna,
För mig går det sakta men säkert
Mona

Bland garnnystan och sytråd sa...

Grattis till valparna! Hur söta som helst. Jag förstår att du har svårt att slita dig ifrån dem.