tisdag 19 januari 2016

Nattugglor på händerna

 I dag drar vinden över Söderslätt igen. Snön virvlar runt och lägger sig på vägarna och kring husen. Ännu så länge är det inte så mycket snö att vi inte kan komma ut, men det är skönt att kunna sitta inne vid värmen från kaminen. Dock har kylan lindrats och det är bara ett par grader under noll.

Mina ugglevantar är färdiga. Beskrivningen heter Uglevotter och är gjord av Jord Linvik. Om du inte har besökt hennes butik ska du absolut göra det för hon har många fina modeller, som får en på gott humör. Det finns både gratismönster och mönster mot betalning.


Beskrivningen är på norska, men den är lätt att följa. Jag har använt mig av garn som fanns hemma. Den grå är Regia Tweed och det blå är BC-garns shetlandsull. Båda garnerna gav en lagom stickfasthet och jag har stickat på strumpstickor 2,5 mm.


Jag strävar även vidare med mina ulleggings. Nu har jag kommit till ökningarna.


3 kommentarer:

Karin Petersen sa...

Åh, så fina vantarna är!!! Jag tycker också om att det är en mudd på dom, de sitter lite bättre då.
Ska bli spännande att följa dina leggings! Det låter väldigt skönt i alla fall!
Karin

Kattis sa...

Jättesnygga vantar! O kämpa på med dina leggings. ☺

Rosenvante sa...

Det mönstret har jag också, köpte även till sockorna. Gillar hennes mönster, välarbetade och väldigt fina så jag har köpt flera olika både till vuxna o barn.
Här har det snöat en hel del idag men tyvärr ligger vi runt 0 grader även om det är lite kallare just nu. Besvärligt med hundtassarna som blir fulla med snöklumpar.