onsdag 14 januari 2015

Lyx

I dag regnar det inte! Det känns inte heller som om den mörkgrå himlen befinner sig strax ovanför huvudet när man går ut. Tvärtom är himlen ljusgrå och molnen befinner sig där de ska vara, högt ovanför. Jag sitter med min temugg och min stickning och tycker att det känns bra.


Att få ägna sig åt något man tycker är så roligt, som jag tycker det är att sticka, det är lyx bara det. Men det är ännu bättre. Jag stickar med mitt egenspunna garn. Det känns helt fantastiskt.


Jag gick ut för att fotografera i dagsljus. Ullen som jag spann är sandfärgad bluefaced Leicester. Ullen från de här fåren är väldigt mjuk och den är även lätt att spinna. Jag har beställt den från Olivertwistfibres i England. Jag är väldigt förtjust i de här färgerna tillsammans. 


Jag spann garnet tidigt i höstas. Sedan visste jag inte vad jag ville göra av det. Men i går kom jag på att det skulle bli en mössa. Jag tycker egentligen inte att det behövs något mera än vanlig slätstickning när man använder ett sådant här garn, så jag lade upp och stickade en resår i 1 x 1 ribb efter eget huvud.


Efter att jag stickat resåren tyckte jag ändå att något skulle hända. Det blir lätt enformigt att sticka om det bara är slätt. Jag har tittat på Windschief av Stephen West ett tag. Jag tog helt enkelt hans idé och gjorde ett resårstickat brett parti på mössan. 
Nu ska jag återgå till min stickning. Mera detaljer kring mössan kommer när den är klar.

4 kommentarer:

Leena sa...

Verkligen lyxigt att sticka med egenspunnet garn. Ibland blir jag så sugen på att lära mej spinna. Nån gång kanske!
Jättefin mössa i ett härligt garn.

Rosenvante sa...

Jättevackert garn du gjort. Visst är det extra lyxigt med att kunna göra nått av det man själv gjort. Häftigt med förflyttad resår som du gör, det ger extra liv i mössan.

Rosenvante sa...

Skrev innan jag såg vad du skrivit vid mig. Tack snälla du för omtanken. Jag skriver mest för att kunna komma ihåg och eftersom jag själv letar efter andra som går igenom det vi gör och då vill jag ju också dela med mig lite. Hoppas bara att det inte blir bara en anhörig blogg av det hela, för det är inte meningen.

Karin Petersen sa...

Så fint garnet är! Och så fin mössan blev i all sin enkelhet! Jättefräck!
Karin