tisdag 19 augusti 2014

Hej igen!


En varm, varm sommar vände på några dagar och blev riktigt höstväder. Tid att vara inne alltså. 
Men trots värmen har det blivit mycket garnrelaterat. Det har gått bra att sitta under äppleträdet och sticka.

De här vantarna har jag velat göra länge. Beskrivningen av en av mina favoritdesigners, Kate Davies. Stickade i ett garn jag gillar, Rowan Fine Tweed. Och i ett vackert mönster. 

Det enda problemet har varit att det är många färger, så det blir ganska dyra vantar, om man vill sticka i orginalgarnet, och det ville jag.

Men till slut hade jag samlat på mig garn så att det räckte. Och nu har jag gjort mina Peerie Flooers Mittens. Det var härligt att sticka dem och jag är nöjd.


Ibland är det roligt att sticka något exakt efter en beskrivning. Speciellt när det är något jag tycker riktigt mycket om. Men på senare tid har det blivit allt mindre lockande. Jag tycker det är roligare att klura ut egna modeller, eller att förändra efter mitt eget huvud.

Roligt är det också att göra eget garn från grunden. Det finns mycket att lära om ull, spånad och färgning.


I våras köpte jag en spinnrock av Helene. Det är verkligen jättekul att spinna. Även dottern har lärt sig och hon har spunnit en hel del i sommar. Garn som hon sedan färgat. Här hänger en del av det färdiga garnet på tork.

Jag ser fram mot hösten nu. Hoppas att vi får härliga höstdagar med klar luft och fågelsträck. Och mycket stickning. Jag har samlat på mig en del färdiga saker som jag vill skriva om. Och jag har en massa idéer om vad jag vill göra.

Vi ses!

6 kommentarer:

Heidi sa...

Håller verkligen med dig om att det ibland finns sådant som man vill sticka precis efter mönstret. Det händer mig inte så ofta, men jag förstår precis vad du menar!

Så fint det ser ut - det egenspunna garnet! Det skall bli jätteroligt att se vad du gör med det:)

Vilken cliffhanger - att du kommer att posta färdiga saker på bloggen som du har stickat i sommar - det ser jag fram emot:)

Melody and M.E sa...

Färgat garn har jag gjort, men aldrig spunnit!
Nu behöver jag bloggar som din för att hitta kraft och inspiration att gå in i höstens mörker!
Fina höstdagar har jag inget emot, men regn och rusk hoppar jag gärna över!
Medan jag njuter av bilden på dina vackra vantar blåser det kuling utanför mitt fönster och solens strålar värmer dåligt!
Ha det gott!
Kram M.E

Garnhumlan sa...

Vi hoppas på en härlig höst! Visst kan det vara en härlig årstid när det inte regnar och blåser. Jag blir glad om jag kan ge lite glädje och inspiration. Din blogg ger mig eftertankar och idéer!

Garnhumlan sa...

Jag är också nyfiken på vad det kan bli. Inspirationen flödar, man får vänta och se.

Anonym sa...

Det är alltid lika roligt och inspirerande att titta in på din blogg, Lotta! I sommar har jag inte, rodnar, stickat en endaste maska. Blir ändå inspirerad.... Att tänka på vad jag skulle kunna sticka!
Kram från Agneta

Karin Petersen sa...

Vilka vackra vantar! Det är väl nästan så att du längtar efter kallare dagar så att du får använda dem!
Karin