lördag 30 augusti 2014

Inte världens vackraste, men väldigt, väldigt sköna

Jag har avslutat ett par strumpor som legat till sig ett tag. Jag kan inte förstå varför jag hela tiden köper garn som jag inte tycker är vackert, men nu har jag gjort det igen. Och den här gången vet jag precis varför. Jag tycker garnet är så behagligt och skönt både att sticka med och att bära, men tyvärr överensstämmer inte min smak med smaken hos den som designar det.

Här är i alla fall de nya strumporna.

Mönstret: Mitt eget 'Raggsockar från tån upp'. Jag lade till en fläta i båda sidorna. När man lägger in flätor i mönstret får man samtidigt öka maskantalet. När man gör själva flätan ligger maskorna i flätan ovanpå varandra och gör att strumpans omkrets minskar. Exempelvis har jag två flätor med fyra maskor vardera, då får jag öka maskantalet med 2 + 2, det vill säga fyra maskor.En sak som jag är riktigt nöjd med är att jag lyckats med konststycket att få randningen lika på båda strumporna!


Garnet: Austermann Step 6, Irish Rainbow i färgen brun/rost/grön/turkos. Som sagt tycker jag att garnet är väldigt behagligt även om jag inte är förtjust i de blandade färgerna. Dessutom är det slitstarkt.Stickor: 3 mm strumpstickor rakt igenom. Jag hade 56 maskor på stickorna över foten och de sitter som en smäck. 


Måste passa på att visa min fina sockblockare, gjorda i wellpapp. Nöjd med formen och funderar på i vilket material jag ska göra en mera permanent variant.

Ha en skön stickhelg!


5 kommentarer:

Heidi sa...

där det med randningen kan vara jättesvårt att få till, men du klarade det utmärkt:)

ibland får man verkligen fundera över vad som är viktigast i ett sockgarn, men kvalité och slitstarkhet, samt att resultatet är skönt att ha på fötterna är definitivt inte oviktigt:)

Och det blev himla snyggt med en fläta i sidorna:)

Katrina sa...

Jag tycker sockarna blev hur snygga som helst! :-)

Cecilia N sa...

Kanske att det här är ett sätt att ta sig an "fult" garn?
http://kattislillavra.blogspot.se/2014/08/ugly-duckling-socks.html

Garnhumlan sa...

Ja, det ser ju ut som en bra idé. Tusen tack för länken!

AnNie sa...

Supersnyggt med flätan på sockorna. Det tipset lånar jag säkert någon gång.
Blockaren verkar vara en riktigt fin idé. Kanske använda ett sittunderlag som hållbart ersättning.