torsdag 28 augusti 2014

Överraskningskofta i repris

Länge tittade jag på Elizabeth Zimmermanns Baby Surprise Jacket. Jag tycker att den är fin med ett lite speciellt framstycke. Dessutom är den rätstickad, vilket är bra när man stickar till små människor.

Drops har ett liknande mönster som jag har använt förut. Då blev jag nöjd med resultatet. Nu ville jag gärna göra en till.Garnet är Fabel och mitt nystan tog slut i början av sommaren, så sedan dess har koftan legat och väntat. Nu har jag gjort en beställning och fått ett nystan till, så att koftan blivit färdig. 

Nu återstår monteringen. Jag tycker att montering är ganska roligt. Det innebär att projektet snart är färdigt. En snygg och noggrann montering kan göra mycket för ett plagg. Förra gången gjorde jag en i-cord runt om hela koftan. Den här koftan tänkte jag skulle få en virkad kant.


Funderar på vilken färg kanten ska få. Någon av de här kanske?


Vi har passat sonens katter i sommar. Två fina Maine Coon-fröknar. En av dem har flyttat tillbaka nu. Men Saga stannar ett tag till. Det tycker jag är väldigt trevligt.

2 kommentarer:

Heidi sa...

Vad gillar Humle att dela sitt hem med ett par kattfröknar? och vad tycker kattfröknarna om att bo med en hund?:D

Baby Surprise Jacket är ett populärt mönster av olika bloggar att döma. Och resultatet brukar uppenbarligen bli bra. En virkad kant om, dom bryter av i färgen låter jättefint!

Katrina sa...

Varför inte bryta av med det gula garnet! Eller det lila om man vill hålla samma färg-skala. Ser fint ut!