söndag 21 september 2008

Häxerier

Efter att jag en tid har stickat lite här och lite där på gamla projekt fick jag så ett efterlängtat paket från Garnhärvan. I paketet fanns två härvor Trekking, handart i färgen Tundra från Atelier Zitron. Så nu kunde jag komma igång med min 'Häxsjal'. Jag använder gärna garn från Zitron eftersom de tillverkar ekologiskt garn, men just detta, som nog främst är menat till sockar och innehåller 75% ull och 25% nylon har jag inte provat förut. Det är lite strävare än Pro Natura som innehåller bambu, men det blir väldigt snyggt till spetsstickning för mönstret framträder väl. Tyvärr ger fotot inte rättvisa åt färgen, mörkt grönt och rött, som jag tycker är väldigt vacker.
Sjalen stickar jag tillsammans med andra häxor, och vi räknar med att bli färdiga till Halloween. Jag tycker om Monis mönster och den som inte känner till dem kan titta på dem här.

3 kommentarer:

Mrs Petersson sa...

Vilken läckerbit. Ska bli spännande att hälsa på igen och se vad som händer sen...

teresa sa...

åh, fräckt. Jag är vansinnigt förtjust i svarta spetssjalar, det är liksom dubbla budskap; skirt o farligt på samma gång. Får mig att tänka på mamman i familjen Addams...

Garntrollet sa...

Åh, så vacker sjlen ser ut att bli!

Ja, det är härliga fågelskådartider nu. Fast igår såg vi knappt en enda, då vi var ute för att se rovfåglar. Tydligen var det inte några uppvindar.

Har man inte testat med danska storkar bland de skånska också?