torsdag 4 september 2008

Ekblad

Jag har börjat sticka ett av septembermönstrena i Sockklubben. Jag stickar Oak Leaf, från Knotions. Efter lite tvekan tyckte jag att valet mellan de två septembermönstrena var ganska lätt, jag tycker nämligen det är väldigt kul med lite mer komplicerade mönster just nu. Kanske blir det ett par av de andra sockorna senare, för det mönstret tilltalade mej också. Stickar i Cash-Soft från Gepard, inköpt hos Fröken garn.
Garnet är en ny bekantskap för mej, ett sockgarn med 6 % kashmir, 69 % ull och 25 % akryl. Känns bra att sticka med och mönstret framträder fint.
Jag stickar med mina nya stickor från Knit-picks nr 2,75. Jag köpte en omgång strumpstickor för att prova. Mina tidigare försök med stickor av andra material än metall har nämligen inte utfallit till belåtenhet. Men denna gången blev det annorlunda, de är verkligen så sköna att sticka med som alla påstår! Så det kan nog bli flera i framtiden. Säg sedan inte att stickning inte är en materialsport!

3 kommentarer:

teresa sa...

Vacker färg o spännande garn.
Å de där Blattmustersocken längre ner; åh, så fina. Och i de supersnygga skorna, perfekt. Å bilderna bland stenarna, helt underbara. (Är sko-tokig; vad är det för skor - Gudrun Sjödén??)

desiree sa...

Vad fin färg! Visst är dom roliga att sticka?

Garnhumlan sa...

Hej Teresa!
Jo visst är det Gudrun, fast det var några säsonger sedan.