onsdag 8 februari 2012

Så här såg det ut innan den senaste snön kom. Och det var bara ett par dagar sedan. Snödroppar och vintergäck hade börjat blomma, precis som julrosorna. Men, nu har snön bäddat in dem i sitt kalla täcke.Under jullovet fick jag två nystan av dottern med en önskan om att jag skulle sticka en mössa åt henne. Garnet var från Onion och heter Camel + Merino. 70 % merino och resten kamel. Spännande, för jag har aldrig förr stickat i kamelgarn. Det var i alla fall mjukt och skönt, men med en känsla som skilde sej från om det bara varit ull. Mössan for med dottern till England innan den hann fastna på bild. Men jag bestämde mej för att göra en till mej själv också efter samma beskrivning och i samma garn som mina pulsvärmare.


Bra mönster och trevlig stickning. Jag gjorde om lite i flätorna, men antal maskor stämmer med originalet. Garnet är Cascade Heathers, precis som till pulsvärmarna. Stickad på strumpstickor 4 mm. Koftan växer.
Den är ju så rolig att sticka. Enligt mönstret ska det vara 3/4- ärm, men jag tänker göra långa ärmar. Jag lade upp 48 maskor  på stickor 3,5 mm, bytte till 4,5 mm efter resåren och nu ökar jag vart tionde varv tills jag har 60 maskor. Ärmen ska bli 45 cm innan jag stickar ihop den med bålen.

1 kommentar:

Mia stickar sa...

Mössan set fin och spännand eut, klickade upp den stärre! Har aldrig heller stickat i kamelull!