lördag 4 februari 2012

Mjukstart

Det är alltid lite svårt att komma i gång efter en bloggsemester. Men nu känns det kul att skriva lite. 
Jag har stickat en hel del, och jag har dessvärre hunnit glömma bort och ge bort flera saker. Det är en stor anledning att uppdatera bloggen - att ha bra koll och ordning på det man gör, så att man kan gå tillbaka och kolla. Dessutom är det jätteskoj att läsa vad andra gör och få inspiration. Just kontakten med andra som har samma intresse har seglat upp som en minst lika viktig anledning till att blogga.

Ett par pulsvärmare har det blivit. De här är Vancouver Fog. Trevligt och snabbstickat. Eftersom jag är ganska varm om mina händer är det här en bra modell att ha nu när kylan satt in, även här i Skåne.
Garnet är Cascade 220 Heathers. Jag vet att jag skrivit det tidigare, men jag tycker att det är ett fantastiskt garn. Vackra färger, skönt att sticka med, mjukt och skönt att bära. Speciellt fint att göra strukturmönster med.
Så självklart valde jag samma garn till mitt senast påbörjade projekt: Kofta med ok från Drops. Jag har funderat på den här modellen ganska länge, så kom jag på att söka efter den på RavelryDär finns många fina varianter, och nu ska jag alltså göra min egen variant i ljust turkos Cascade 220.

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Välkommen tillbaka. :)
Nog för att pulsvärmarna är vackra, men jag förstår inte att det räcker för dig nu i kylan. Här kör jag fingervantar i mina ullvantar. Oftast duger det, men ibland önskar jag att jag hade ett par till utanpå. Frusen? Inte ett dugg. :)

Rosenvante sa...

Jag har inte fått boken ännu, den är på väg mot min brevlåda säger posten. Rapport kommer då. :)

Mia stickar sa...

Vilka fina pulsvärmare! Igår var jag tvungen att söka igen några pulsvärmare. Här har vinten varit så mild så de har inte behövts men igår kröp termometern ner till -32 och det känndes här inne! Idag är det lite mildare, bara -27 och imorgon tror jag det skulle bli ännu mildare!