måndag 7 mars 2011

Upprepad upprivning


Det blev till att riva upp bomullskoftan igen. Jag vill inte att den ska bli för stor. Funderar dessutom på att lägga upp färre maskor för ärmkilen än de sju jag brukar göra. Men nu får koftan vila ett tag medan jag samlar mej för att jobba vidare med den.

På tal om att riva upp så har jag noterat att olika stickerskor har olika uttryck för just den aktiviteten. I Skåne tror jag de flesta säger riva opp, men vad säger du? Vore spännande om du vill berätta i en kommentar var du kommer i från och vilket ord du använder.
Medan jag väntar på inspiration och kraft att återuppta bomullskoftan har jag börjat på en tröja till dottern. Petal av Kim Hargreaves.
Jag gillar Kims modeller, men har ännu inte stickat någon. Det känns nästan lite högtidligt att ta fram det fina garnet och den vackra boken med beskrivningar och sätta i gång. Garnet är Rowan fine milk cotton. Trevligt att sticka med för att vara ett bomullsgarn.

11 kommentarer:

4U2 sa...

Snygg färg!

Rosenvante sa...

Jag använder mig av rimpla mest, men jag vet inte om det är nått speciellt gotländsk.

Myggan sa...

Eftersom Frisky Frog är min syster så säger jag för det mesta frogga, eller baklängesstickning om jag beskriver fenomenet för den mer oerfarne stickaren. =)
/Anna

Marika sa...

Jag är från Västergötland och jag säger "repa upp".

maria carlander sa...

repa upp -mellannorrland :)

Tina sa...

Kom på att jag också har boken Misty. Det är nog dax att sticka något ur den.

Boel sa...

Jag säger nog repa upp. Känner igen känslan med Kims mönster, jag började förra sommaren och det var en högtidlig känsla tyvärr så hade jag fel storlek på stickorna och fick repa upp.

Mia stickar sa...

Här uppe i noprr säger vi riva upp och inget annt men jag har sett uttryck på bloggarna om att rimpla upp, det har jag aldrig hört förut!

Stickorren sa...

Sen gammalt säger jag repa upp, men idag så är ju frogga ett vedertaget ord och även baklängesstickning, som en del redan nämnt. Hoppas att det nya projektet inte behöver befatta sig med något av dessa ord!

ANNEPÅLANDET sa...

Jeg sier rekke opp,og det tror jeg er vanlig over hele Norge.

Flott jakke!

The Willow Fairy sa...

På gränsen Halland/västergötland och jag säger också repa upp. Ett vanligt fenomen när jag allt som oftast lyckats sticka vilse...