måndag 14 februari 2011

Tankar på 'Alla hjärtans dag'Jag som är född på 50-talet hörde inte talas om Alla hjärtans dag förrän i vuxen ålder. Därför har jag inte heller någon djupare relation till den. För mej är den ännu ett utslag av konsumtionshysteri. En anledning att köpa ännu mera saker som vi inte behöver och egentligen inte frågat efter.

Så klart ska vi bry oss om människor i vår närhet, men det behöver ju inte ske med hjälp av inköpta prylar, på en särskild dag.

Omtankar är gratis och brukar uppskattas årets alla dagar!På Alla hjärtans dag kan man ju tänka på dem som är lite mindre lyckligt lottade. Titta in hos Stickhjälpen och se om du blir inspirerad att sticka något till deras hjälpverksamhet.

Det gjorde jag häromdagen och så blev den här koftan till.

Femtimmarskoftan tog nog ganska precis fem timmar att göra. Rolig stickning på stickor 6 mm. Inga sömmar (om man stickar ärmarna på strumpstickor).
Garnet kommer från en kofta jag själv hade som barn.4 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Jag kan faktiskt hålla med dig om alla hjärtans-dags-hysterin och då är jag ändå född på 70-talet. Jag vill hellre fira med en trevlig romantisk middag. Att man faktiskt sitter ner och pratar och tar tid på sig när man äter - tid är den verkliga lyxen nu för tiden känns det som.

Mia stickar sa...

Vilka fina tankar! Allahhjärtansdagskramar!

Rosenvante sa...

Jag är ju också född på 50-talet och jag håller helt med dig. För mig gäller det även mor & farsdagarna. Kan man inte bry sig andra dagar så kan det va tycker jag.
Bättre ge till de som behöver och uppskattar och varför inte göra som du gjort en fin kofta som värmer ett litet barn.

Kyrkkaffe-Ann sa...

Vad fin din femtimmarskofta blev!
Hälsningar från
Kyrkkaffe-Anna