måndag 23 augusti 2010

IntermezzoOfta när jag stickar något större projekt vill jag ha lite omväxling. Nu har jag lagt Hallett's Ledge till sidan ett tag. I stället har jag stickat en basker.
Mönstret: Neep-heid. Välskrivet och lätt att följa.
Garn: Tvåtrådigt Shetandsgarn av olika fabrikat, som jag samlat under några år.
Stickor: 3,5 mm rundstickor och strumpstickor.
Jag valde ett halvt nummer grövre stickor eftersom jag ville kunna filta ihop mössan lite när den var klar. Jag har filtat särskilt mycket kring mösskanten för att få den att sitta åt kring huvudet.
Efter filtning ruggade jag lätt med en hård borste.

Det här var rolig stickning. Jag har sticket flera baskrar de senaste åren, men den här är den som sitter bäst. Jag gillar att sticka med Shetlandsgarn. Det känns lite strävt och hårt när man stickar, men efter tvätt blir det mjukt och skönt. Det finns i så många fina färger som är lite melerade. Färgvalet är det jag är minst nöjd med. Jag skulle velat ha en mörkare grå nyans. Sedan tycker jag att det blev lite väl mycket LEGO med rött, blått, gult och grönt.

Men jag gör en till - i andra färger. Snart.Till sist en bild från trädgården med rudbeckia, salvia och isop i blom.6 kommentarer:

Unknown sa...

Nydelig fin, helt klar til ettersommer. :))

Rosenvante sa...

En vår o höst basker, för mönstret och färgerna får mig att känna så. Första basker jag sett som är mönsterstickad så, riktigt fin.

ANNEPÅLANDET sa...

For en flott lue! Og så mye fint du har strikket i det siste - likte også Hallet Ledge-jakken veldig godt.
Jeg har også vært i Stockholm i sommer, syns det er en kjempefin by. Og det er vel vanskelig å gå innom Litet Nystan uten å kjøpe noe??? Jeg kom i hvert fall ut med en stooor pose med spennende garn. Så nå er det bare å strikke i vei! Ha en fin uke!

Mia stickar sa...

Tycker den ser helfin ut!

stickresan sa...

Ursnygg!

The Willow Fairy sa...

Hade den varit helt vit i bottenfärgen så hade jag förstått din lego-känsla, men med lite gråare ton så blir det mer dämpad almoge-känsla i mitt huvud. Jättefin.