söndag 15 augusti 2010

Åter på skånsk mark

Jag har varit i Stockholm några dagar för att hälsa på äldste sonen. Egentligen tycker jag att Stockholm är en alldeles för stor stad för mej, men det är ju väldigt roligt att träffa sina barn. Nisse bor på Söder och det är bra för det innebär att det är gångavstånd till Marias Garn, numera Litet Nystan, som är en av mina absoluta garnbutiksfavoriter. Ett och annat inköp blev det, det medges, och det kommer väl att dyka upp här på bloggen i sinom tid.
En annan bra sak med Stockholm är Djurgården och att man kan åka färjan dit från Slussen. Det var väldigt varmt under mina Stockholmsdagar och jag var på Djurgården varje dag. Jag hittade en favoritbänk på Rosendal, invid en svalkande vattenspegel med en liten fontän som plaskade stilla. Där kunde jag börja nysta på ett av mina nyförvärv.


Jag tänker sticka en Lamina, från senaste numret av Knitty. Garnet jag valde är dunmjuka Semilla Fino i en av mina favoritfärger. Semilla är ett ekologiskt garn från BC-garn, och det känns alltid extra bra att kunna använda ett ekomärkt garn. Kul och bra att det kommer fler och fler alternativ att välja på.


Jag stickar med dubbelt garn, så det tog sin tid att nysta det.Efter en stund fick jag sällskap av en vacker katt som lade sej intill på bänken. Kändes lite grann som hemma.


Så småningom kände han att han hellre ville ligga i knät, så han klev upp och la sej där. Så satt vi några timmar på bänken. Tanten som nystade garn och katten som sov i knät.


Tack till er som kommenterat och läst här på bloggen medan jag varit bortrest. Kul att det var gamla bloggvänner och även nya bekantskaper.

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilka mysiga bilder och vilken myskisse du hittade

The Willow Fairy sa...

Vilken underbar stund. Semester för själen.

teresa sa...

Vilka vackra bilder o vilken rar historia med katten!
(Snygga skor också, det lilla man ser av dem...)