lördag 8 mars 2008

Nya projekt

Idag har solen värmt riktigt skönt. Jag har varit ute och räfsat gårdsplanen i bara tröjan. Lärkan underhöll under tiden. Jag har också varit ute och cyklat med Vanja och Plånken. Vi var i Vävstugan för att nysta garn.
I går började jag nämligen på en ny stickning som jag sett fram emot länge. Jag började sticka på en Candle Flame sjal. Jag har sett flera fina ljussjalar när jag surfat runt och jag var så sugen på att göra en egen. Jag köpte garn när jag var i Stockholm, Malabrigo Lace, och nu var det alltså dags att sätta i gång. Jag har inte stickat spetsmönster på många år, men det går riktigt bra. Väldigt roligt är det också. Det blir så fint, mjukt och härligt, jag längtar efter att få börja använda den. Stickorna jag använder är nummer 3. Jag provade mig fram och tyckte att det fungerade bäst med dem. Och så har jag tagit efter Dödergök och lagt till en avig maska mellan ljuslågorna för att få en bredare form. Tack för tipset!
Så här ser det ut. Färgen kommer inte fram på fotot, men det är en härlig, djupt blågrön nyans.


Här är mina februarisockor. Jag var för sen för att hinna vara med i Sock-klubben, men jag ägnar mig åt 'skuggstickning'. Jag har stickat mina sockor i Fabel, en ny limegrön variant. Jag tycker riktigt mycket om de här sockorna. Jag gillar mönstret. Det blir lagom kraftigt med flätmönstret och den förstärkta hälen tycker jag också om. Dessutom var det kul att sticka det. Gick bra att göra framför tv:n. Jag kommer säkert att göra fler par efter det här mönstret.

Jag är så fascinerad av hur mycket man har att hämta på nätet. Det öppnar så många möjligheter till inspiration och kontakt. Man kan hämta hem mönster och köpa garn från andra kontinenter. Och man kan se vad andra gör.

2 kommentarer:

stickkatten sa...

Idag blir jag lite avundsjuk när jag läser att du krattat här i norr har snön vräkt ner, så det dröjer ett tag innan vi får ta fram krattan.Men samtidigt vill man inte missa vår-vintern med sol och gnistande snö

Byian sa...

Oh, vad bra, en skuggstickare till. Jag missade också att hänga på sockklubben men stickar de angivna strumporna i alla fall. Dina ser jättehärlig ut.