måndag 7 december 2015

Tips till tomten

Julen närmar sig med stormsteg. Jag hoppas så innerligt att vi i detta landet inte kommer att slå något nytt rekord i konsumtion i år. Som stickare har man ju alla möjligheter att ge något man gjort själv, men ibland kanske tiden inte räcker. Här kommer i alla fall två tips. Båda är supersnabba och kräver enbart räta maskor när man stickar. Kanske kan du ge bort garn, stickor, beskrivning och stickhjälp till en blivande stickare!



Tips nummer 1
Stickade tofflor: Simple house slippers. Beskrivningen är gratis och på engelska. Jag stickade tre par på några kvällar och blev av med lite rester på köpet. 



Tips nummer 2
Rätstickade pulsvärmare.
Detta är mina mest använda pulsvärmare! Till dessa behövs inte ens någon beskrivning. Man lägger upp maskor ungefär så långt som man vill att pulsvärmarna ska vara breda. Stickar rätstickning tills de passar lagom runt handleden. Maskar av och virkar ihopa. Om man gör en provisorisk uppläggning och låter bli att maska av kan man få en osynlig skarv genom att sy ihop med maskstygn, eller så stickar men ihop skarven. Min variant har inget hål för tummen. Vill du ha det så lägger du upp lite flera maskor och gör ett hål när du syr ihop.
Välj ett garn med tanke på mottagaren. Många är särskilt känsliga på handlederna. Jag är inte det, och har stickat mitt par i entrådigt ullgarn.

Ha en lugn och skön advent!