söndag 26 oktober 2014

Ordningen är återställd!

Förra året var väldigt tungt sett till vår lilla hundflock. Vi förlorade två av våra hundar. Jag brukar ju skriva lite om mina hundvänner här på bloggen, men det har varit alltför jobbigt. Nu har i alla fall känslorna läkt och vi har börjat om med en ny flock. Det här inlägget tänker jag börja med att presentera våra hundar.

Här är minstingen, Vilgot. Storpudelpojke som är fyra månader. Barnbarn till vår tidigare tik Vanja, som var en fantastisk hund. Vi hoppas och tror att lille Ville har ärvt en del av mormors goda egenskaper.


Humle är vår vildbasare. Han är cockerspaniel och har hunnit bli 15 månader. Outtröttlig, alltid glad och med på allt. Älskar alla människor och hundar. Tycker om att bada och att mysa i sängen med matte.


Henke är bror till vår tidigare hund Plånken och morbror till Vilgot. Han är sju år och en väldigt lugn och snäll hund inomhus. Ute leker han gärna med de små. Han är en utmärkt förebild som tar stort ansvar för flocken.

 Antagligen kommer hundarna att dyka upp här på bloggen då och då framöver. Men det här är ju trots allt i första hand en stickblogg, så här kommer ett par bebiskoftor.Den här koftan har jag skrivit om tidigare här och här på bloggen. Nu är den helt färdig och jag är nöjd med den. 
Mönster: Den här koftan kommer nog ursprungligen från Elizabeth Zimmermann, men den har gjorts i många varianter. Jag använde beskrivningen från Drops. Jag gjorde kroppen lite längre än i beskrivningen och lade till en i-cordkant runtom och vid ärmsluten.
Garn: Den är stickad helt i Fabel, i min favoritfärg 'forest' med kanter i 'rost'. Fabel är ju egentligen att sockgarn, men det är mjukt nog för att passa till en babykofta. Garnet tål dessutom att tvätta i 
 maskin.

Det här håller på att urarta till ett väldigt långt inlägg. Jag sparar den rosa koftan till ett senare inlägg och önskar en skön söndagskväll.

7 kommentarer:

Melody and M.E sa...

Vilken härlig hundflock du har!
Vi välkomnar både hund- och stickinlägg!
Kram M.E

Blenda sa...

Fina hundar, de ser trygga ut!

Den där höstkanten är makalöst fin, och jag tror att det är de orange kanterna som gör att den blir så speciell! Superfin helt enkelt.

heidi sa...

Så roligt att att du presenterat din flock och de nya flockmedlemmarna! De är verkligen söta, så hag ser verkligen fram emot att läsa mera, och se fler bilder på dom framöver:)

så smart att ha en äldre hund, med 2 unghundar! det är ju verkligen att ge dom en god förebild!!

koftan i höstfärger är jättefin! jag tror att det är kanten som får den att se ut som något alldeles extra:)

ANNEPÅLANDET sa...

For en flott hundeflokk! Vi har bare en hund, vi har ikke plass til mer, og det er litt ensomt for henne, det merkes. Blir spennende å lese mer om dem fremover!

Nydelige farger på "høstjakka" du har strikket!

Karin sa...

Vad trevligt att få se din flock, fin bild med alla tre på rad. Ha det bra i hösten Kram Karin

Maritas Maskor sa...

Så härligt att se dina fina hundar!
Jag vet verkligen hur det känns att mista sina gamla vänner, vi förlorade också båda våra gamla katter förra året. De blir ju så nära och är med i allt man gör. Klart att det känns svårt när de inte längre finns.
Ingen kan ju ersätta de gamla, men de nya små djuren hittar sin egen plats vartefter och blir så småningom lika älskade.
Så fina koftor du har stickat! Det är så roligt att sticka småplagg, de blir ju så gulliga!

Karin Petersen sa...

Vad underbart med en stor härlig hundfamilj igen!!!!
Jag blev förtjust i den rosa koftan. Synd att man inte har någon att sticka den till......
Karin