torsdag 30 oktober 2014

En perfekt höstmössa

Ett av skälen till att jag började blogga var att jag ville hålla koll på vad jag hade stickat. Till exempel när man vill sticka en likadan modell som förut, då är det så bra att kunna gå in på bloggen och se hur man gjorde. Numera finns det ju många fler möjligheter för att uppnå samma sak, men jag fortsätter med bloggen. Det är kanske inte det enklaste sättet, eller det snabbaste, men det passar mig. Jag tycker också bäst om bloggar när jag ska se vad andra gör. Så även om allt fler går över till  annat så blir jag nog kvar här och hoppas att flera andra också gör det.

Den här mössan är en sådan sak som riskerar att slinka igenom bloggfiltret. Alltså att av någon anledning inte komma med på bloggen. Och det vore synd, för det är en bra modell. Jag såg den först hos Annepålandet, men efter det har den dykt upp lite varstans.

Mössan heter Raituli


Min variant är stickad i Fabel till yngste sonen. Han blev nöjd med resultatet, den varken kliar eller sticks. Jag skulle absolut kunna tänka mig en likadan, men då skulle jag välja ett garn i ull, gärna aningen grövre. Stickorna jag använde var 2,5 mm till resår och 3 mm till själva mössan.Sonen var inte så pigg på att ställa upp som modell, men Henke hade inget att invända. Han är den ende av hundarna som är stilla tillräckligt länge för att hinna fotografera. Vill du se bättre bilder finns det många på Ravelry!

6 kommentarer:

Heidi sa...

Henke är en strålande fotomodell:)

Vilken snygg mössa! Att sticka mössa med sockgarn är ju tacksamt, eftersom det också betyder att den går att tvätta i tvättmaskinen också. för att inte tala om alla dessa läckra sockgarner som finns. Jag lär nog sticka mig en egen sådan:)

Jag är också bloggare... visst hänger jag på Ravelry, och visst har jag ett instagramkonto, men precis som du föredrar jag både att blogga och att läsa andras bloggar. Fast jag har ambitionen att börja instagramma det jag stickar också - nästa år kanske:)

Garnhumlan sa...

Jo jag har funderat hela dagen på vilken färg jag ska välja.....
Henke tackar för berömmet

Linda sa...

Jättefin mössa och modell!
Jag håller med dig om att bloggformatet är trevligt! Även om t ex Ravelry är lättare att söka på och liknande, så känns ändå bloggen mer personlig, och det finns utrymme för mer än det rent sticktekniska berättandet.

Katrina sa...

Jaa håller med till fullo om bloggandet. Det är roligare, man kan gå tillbaka o kolla hur man gjorde. Ibland har man kanske inte tid att skriva upp allt man gjorde eller så. Men det e skönt att ha skrivit upp i bloggen hur man gör.
Jag har ravely också men använder det inte. Tycker bättre om att blogga.
Superfin mössa förresten!
/läsare

Garnhumlan sa...

Vad roligt att ni håller med om bloggandets fördelar. Då blir vi i alla fall några stycken som blir kvar!

Karin sa...

En riktigt fin mössa som verkar vara i en bra modell, fina färger. Och din modell är ju supersnygg i mössan. Trevlig helg! Kram Karin