söndag 17 februari 2013

Hemma igenÅter i hemmets lugna vrå, efter några dagar i Stockholm. Besökte äldste sonen och flickvännen. Och så klart var jag även en tur till Syfestivalen i Älvsjö.
Tyvärr blev det inte några bilder inifrån själva mässan. Jag tycker det är svårt att både uppleva och fotografera samtidigt.
Och mycket att titta på fanns det onekligen. Tyger och knappar och garner och pärlor och... mycket inspiration. Och många trevliga damer i olika åldrar. Jo, även om det nog var fler som var 60 än 20 så var det glädjande många yngre. Handlade inte så värst mycket, har mager plånbok och beslutsvånda och mycket garner på lagret.

Utanför mässan stod den här trevliga vovven, fransk bulldog i mastodontstorlek.Dagen efter mässan smög jag mig in till Litet Nystan och klappade lite garner. På disken låg en Color Affection och var alldeles oemotståndlig. Plötsligt insåg jag vad jag skulle ha den härva Malabrigo lace som jag har i skåpet hemma till! Ja, jag behövde ju komplettera med två härvor till förstås. Och ett par fyrkantiga stickspetsar för att kunna börja sticka genast. Har aldrig provat sådana förut, men jag trivs mycket bra med dem.
Så nu är allt som det ska vara en söndag eftermiddag när det är som bäst. En mysig stickning, bra sport på teve och snusande hundar runtomkring.
4 kommentarer:

AnNie sa...

Låter som du haft en trevlig resa. Klappa garn går jättebra även med tunn plånbok och stort lager. Kram

Anonym sa...

Nån gång kanske jag också får besöka en syfestival! :)

Anonym sa...

Å inte skrev jag vem jag var!
Miastickar

heidi sa...

vilken trevlig helg! och vilken förträfflig avslutning på den:)