onsdag 20 februari 2013

Långa strumpor


I dag blåser det och snön far vågrätt genom luften. Att promenera ute på öppet fält är inte så behagligt. Då är det skönare att gå inne i skogen där det är lugnt. Jag har gjort ett par långa strumpor. Det kan vara skönt vintertid. Jag använder gärna kjol, under alla årstider, och då fryser jag ofta om knäna.
Det här är mitt första försök med långstrumpor. Jag har stickat från tårna och upp, för att utnyttja garnet maximalt och använt mitt vanliga mönster med 56 maskor i foten. Hela strumpan är stickad i ribbstickning 2 a, 2 r.


Vid vadernas bredaste del ökade jag 8 maskor till 64 maskor och ovanför knät ytterligare 4 maskor = 68 maskor. Alla ökningar är gjorda på strumpans baksida och de nya maskorna har jag stickat in i resårstickningen efter hand.
Avmaskningen är gjord i estnisk avmaskning, en elastisk avmaskning som är jättebra här.
Strumpstickor 2,5 mmGarnet är Drops Delight. Från att ha tyckt att det garnet var ganska trist - väldigt varierande grovlek från extremt tunt till tjockt och klumpigt - tycker jag numera annorlunda. Det har blivit bättre, grovleken är betydligt jämnare. Färgerna är fina och strumporna man gör blir sköna. Faktiskt är mina favoritstrumpor stickade i Delight. Har man det direkt mot skinnet kan det dock vara lite kliigt.


Jag hade velat ha randningen lika på båda strumporna, men jag har använt flera påbörjade nystan och orkade inte nysta och leta efter likadana rapporter. Nöjd är jag trots det, nu ska jag inte frysa om knäna mera. Kanske blir det flera liknande par. De här väger 140 gram.

2 kommentarer:

Karin sa...

Hallå! Vad sköna de ser ut och garnet är riktigt fint. Måste prova att sticka åt det hållet någon gång, det verkar ju smidigt att sluta med skaftet. Ha en bra helg Karin

Mia stickar sa...

Vilka fina, tycker inte att det stör att inte randningen stämmer!