söndag 4 november 2012

Vantar


Nu är det inte många löv kvar på träden. Alla äpplen är nedplockade, och de som blev liggande kvar på marken är redan uppätna av en stor flock björktrastar som haft kalas här några dagar. Åkrarna ligger plöjda och mörka, eller också är de nysådda med grödor inför nästa år. Nästan alla betor är ur jorden och antingen redan i väg till sockerbruket eller liggande i stora stackar i väntan på transport dit. I dag blåser det, som det nästan alltid gör här på slätten, men solen tittat då och då fram mellan gråa moln. Tänker trotsa vinden och ge mig ut en stund, men först ska jag skriva om mina senaste vantar.

Återigen har jag använt mig av Solveigs vantar. Det är en verklig källa att ösa ur! De här heter Gudafoss, och stickade i tretrådigt ullgarn i originalet. Jag har stickat i Drops Karisma på stickor 3,25.

Storleken blev aningen liten för mig som har ganska normalstora händer.
Jag tycker att vantarna blev fina, men mest nöjd är jag nog med insidan. Mönsterbården nertill och det sneda mönstret kan nog fungera tillsammans även på framsidan.

Ha en skön söndag!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja vi bor i olika landsändar! Jag har aldrig i mitt liv sett en sockerbeta eller ett sockerbetsfält!
Så fina vantarna blev! I den boken kan man verkligen frossa. Jag har ju börjat på ett par som jag lagt åt sidan för småtvillingarna behöver sockar!
Miastickar

sanna sa...

Snygga!

Linda sa...

Tack för baskerkomplimangen! Ja, Anita Gunnars bok är jättebra, fylld med tidlösa modeller av framförallt vantar och sockor. Och bra teknikdelar!
Jättefina vantar! Jag har funderat på att köpa Solveig vantbok, den ligger på min önskelista.

Unknown sa...

Absolutt perfekte. :-)

Karin sa...

Hejsan! De blev fantastiskt fina! Du är verkligen superduktig. Karin