onsdag 14 november 2012

Bättre än så här blir det inte


Jag har försökt att fotografera mig själv i tröjan, men det går bara inte. Och på kvällen när jag kan få hjälp, är det alltför mörkt. Så bättre än så här blir inte bilderna, tyvärr.

Jag har haft en favorittröja i sådär tio år, den är lappad och lagad och den har varit på väg till soporna flera gånger, men så har jag tagit fram den igen. Jag har försökt att sticka en likadan, och det blev väl bra, men inte alls som jag ville.

Men nu... Den här tröjan har varit färdig ganska länge och den har blivit flitigt använd. Den är en klar och värdig ersättare för den gamla trotjänaren, som jag nu kan kasta utan att ångra mig.


Mönster: Driftwood, som bygger på ett gratismönster av SusieM.  Hela tröjan stickas i ett enda stycke, inte ett stygn har jag sytt. Jag har stickat en tunika förut och använt samma princip. Jag tycker att det är ett mycket bra sätt att sticka på. Man börjar bak, uppe vid nacken och stickar neråt. På så sätt kan man prova sig fram hela tiden. Jag har använt mönstret som en utgångspunkt och ändrat efter mina önskemål.

Beskrivningen är på engelska. Låt inte det hindra dig, för det här är ett jättebra sätt att sticka en tröja på.


Garn: Garnet har en stor del i att jag är så nöjd med denna tröjan. Det är Cascade 220 Wool Heathers. Jag gillar både kvalitén, grovleken och strukturen. Jag valde färger som nog ser lite tråkiga ut, men de passar utmärkt i vardagen.
Så, som jag sa. Bättre än så här blir det inte - riktig favorittröja!

8 kommentarer:

Kattis sa...

Vilken toppentröja! Tror att den får lov att bli mitt nästa projekt.

torirot sa...

Flott genser! Spørs om ikke den må i min kø også, har sett mange etterhvert, og får mer og mer lyst til å strikke en.

Unknown sa...

Jeg synes denne var veldig flott.
Du kommer nok til å ha en favoritt her. :-)

Karin sa...

Hejsan! Jätesnygg tycker jag, spännande att sticka på det sättet det har jag aldrig gjort och det låter ju finfint utan en söm :) Karin

Mia stickar sa...

Superfin, precis min stil, en sån vill jag göra!

Selda sa...

Hej! Så mycket fint det fanns att titta på på den här sidan. Tack för tipset om Jaywalker. De var jättefina. Jag har lagt dem i min ravelrykö./Mvh Gisela

disa sa...

Den är jätte fin och ser super gosig ut!! =)

ANNEPÅLANDET sa...

Så fin den ble! H