fredag 9 november 2012

Om stickor och nya Jaywalker.


Jag har påbörjat ett ännu ett par Jaywalker. Mönstret passar, enligt mig, jättebra till självrandade garner. 


Jag behövde även köpa nya stickor och tänkte att jag skulle vilja prova de nya stickorna från Knit Pro, Karbonz. Stickorna är tillverkade av kolfiber med spetsar av nickelplätterad mässing. Förutom som strumpstickor finns de även som rundstickor.

Jag tycker att det är lätt att sticka med de här stickorna. De spetsiga ändarna gör det lätt att göra ökningar och minskningar. De passar nog bra för spetsstickning. Problemet tycker jag är känslan. Det känns som att sticka med gamla stålstickor. De är även ganska tunga och släta, så de riskerar att ramla ur maskorna. Dessutom känns de stumma och 'livlösa' att sticka med. Priset är 80:- för fem stickor.På senaste stickegillet fick jag en omgång strumpstickor köpta hos Tiger för 10:-. Jag tycker bättre om att sticka med de här stickorna, känslan är bättre. De är lättare och inte lika stumma och stela som Karbonz-stickorna. Spetsarna på stickorna är lite ojämna, men det är ju lätt fixat med lite sandpapper. Jag vet inte hur sortimentet av stickor ser ut hos Tiger, men jag tänker undersöka det. Oavsett priset skulle jag helst köpa bambustickorna. Lägger man sedan till att man får åtta omgångar av dessa för samma pris som för en omgång av de dyrare blir valet ännu lättare.

Jag köpte även en Karbonz-rundsticka 2,5 mm. Den har jag ännu inte provstickat, men det ser lovande ut. När det gäller rundstickor i tunna dimensioner har jag lite andra krav än på strumpstickor. Jag återkommer nog när jag provat dem.

Skulle vara intressant att veta vad Du tycker!

Ha en skön helg!

2 kommentarer:

Karin sa...

Godmorgon! Tack för tipset om stickorna, den där varianten har jag inte ens sett. Jag har inte provat med bambu i strumpstickor bara vanliga och det gillar jag mycket, så nu får jag köpa strumpstickor och prova. Provade med bambu i virknål och det gillade jag inte alls men det kan kanske bero på garnet också vad vet jag. Ha en bra lördag, Karin

ANNEPÅLANDET sa...

Spennende å lese om nye strikkepinner! Jeg har ikke hørt om Karbonz. Når jeg strikker sokker å tynne pinner (2,5) liker jeg best å bruke Addi metallpinner - trepinner bare knekker for meg. Jeg er nok for sterk! Eller nei, jeg strikker nok ganske stramt, og så ryker bare pinnene. Det virker som det er stor forskjell i smak når det gjeldr strikkepinner - godt det er så mye fint å velge i!
Ha en fin onsdag!