lördag 24 november 2012

Nöjd, nöjd, nöjdVad roligt att ni gillade min Driftwoodtröja för några inlägg sedan, och tack för era snälla kommentarer.


Jag har (tillfälligtvis?) släppt strumpstickorna och snöat in på pulsvärmare i stället. Något som nog kommer att avspeglas på bloggen en tid framöver. Har förresten funderat på vad som är  vad: pulsvärmare, torgvantar, halvvantar, pulsvantar, handledsvärmare, muddar...

Dessutom är det bra julklappar, de kan göras efter personen, grova, tunna, spetsmönstrade, rustika, för dam eller herr, med pärlor, för innebruk och så vidare. Oftast klarar man sig på mindre än ett nystan och då kan man unna sig lyxen av ett lite finare garn.

 Ibland blir man bara så där väldigt nöjd med något. Och så känns det nu. 
Jag såg Annepålandets pulsvantar på 365 saker du kan sticka. De var jättefina. Funderade på garn och kom att tänka på ett nystan Artesano Aran som jag köpte för en tid sedan. Det skull egentligen bli en mössa, men det bidde i stället ett par vantar.
Garnet är 50 % ull och 50 % alpacka och helt fantastiskt mjukt.Färgen heter valnöt och det stämmer väl.Jag har använt strumpstickor 4 mm och fick en storlek som passar mina normalstora kvinnohänder bra.3 kommentarer:

Tina sa...

Jättefina! Jag började genast rota i garnförrådet när jag såg dom. Det börjar bli lite trångt på att-göra-listan nu. :)

ANNEPÅLANDET sa...

Veldig fine - og herlig farge!
Jeg har brukt mine MASSE - de passr så fint når man går tur med hunden.

Jeg har også lurt på det der med hva som heter hva. I Norge har vi også "fingervanter", men hva er det? Tror ikke det er noe fasit svar her.....

Ha en riktig fin søndag! Jeg skal på vevkurs med svenske Sonja Berlin!

Mia stickar sa...

SÅ fina och så praktiska, kan vika ner kanten om man fryser om fingrarna!