onsdag 6 maj 2009

Swallowtail Shawl

Här är mitt senast avslutade projekt: Svalstjärts-sjalen. Rena tungvrickningsnamnet! Men jättekul och lättstickad. Och jag är nöjd med resultatet.
Mönster: Swallowtail Shawl från Interweave Knits. Jag har förändrat mönstret genom att utöka antalet omgångar av det första mönstret, Budding pattern. Mönstret säger 14 omgångar, jag gjorde 17. Jag hade räknat ut att om jag gjorde 19 omgångar skulle det stämma överens med övergången till nästa mönsteromgång, men jag var orolig för att garnet skulle ta slut så jag nöjde mej med tre extra. Då fick jag trixa lite för att få till övergången, men jag tycker inte att det syns på den färdiga sjalen. Till slut hade jag dock mellan 5 och 10 gram kvar, så det hade räckt till åtminstone en omgång till.
Garn: Malabrigo Lace från Garnkorgen i färgen Velvet Grapes. Underbart mjukt garn och underbar färg. Ett av min absoluta favoritgarner.
Stickor: Addi Lace 3,5 mm. Jag tycker nog att Addis stickor vinner i längden. De är bra att sticka med och de håller. Jag har blivit lite besviken på Knit-Picks. De är visserligen jättesköna att sticka med, men de håller ju inte.

6 kommentarer:

Garntrollet sa...

Supersnygg! Jag kan tänka mig hur mjuk och gosig den är i det garnet!

teresa sa...

SÅ fin!!! Jag gillar verkligen hur du gjort om mönsterrapporterna. Och så gillar jag att du översatt namnet, mycket finare på svenska!
Visst är garnet härligt.

Mia stickar sa...

Sjalen ser helfin ut!

Samtal från min trädgård sa...

Den var ju hur fin som helst. Vilket vackert mönster

Tina sa...

Vad fin din "Svalstjärts" sjal blev.Du stickar alltid så fina grejor.Har tänkt sticka denna sjal till studenten , men efter att jag stickade den förra året och den blev så liten, beslutade jag mig för att sticka Fountain pen shawl istället. Vill gärna sticka den igen och det var ett bra tips att öka Budding diagrammet 19 gånger, tack för tipset !

Anna sa...

Jättefin!