söndag 3 maj 2009

Gult är färgen för dagen

I Cookie A KAL:en är det två mönster i maj månad. Det ena är Pomatomus som jag valt att sticka. Det är mitt tredje par efter detta mönster. När jag stickade de första tyckte jag att mönstret var näst intill omöjligt att förstå sej på och det blev att repa upp vid många tillfällen. Nu går det lätt som en plätt.
Lite är det nog sockstickningens magi. Mönstren kan vara ganska intrikata men blir ändå överkomliga eftersom projektet är så litet.
Jag stickar mina Pomatomus i Lorna's Laces 'Shepherd sock', färg Sunshinestickor 2 mm.
Hundtandliljan är en tillbakadragen vårblomma som växer vid foten av en av de stora lindarna. Man glömmer nästan bort den eftersom den växer långt inne ibland buskarna. Men jag hann i alla fall få den på bild innan den var helt utblommad.
Till sist en bild på en av våra närmaste grannar. Herr Gråsparv sitter utanför sin lägenhet under takpannan och njuter av solen.

2 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

När jag stickar sockar blir det oftast så att första sockan blir testobjekt. Jag stickar repar upp och stickar igen. andra strumpan går oftast betydligt snabbare. Detta mönstret har jag inte provat ännu, en det ligger på önskelistan.

Ulrika sa...

Å nu blev jag Pomatomus-sugen!
Har stickat ett par och tyckte det var ett underbart roligt mönster. Jag tycker om när det är pilligt och full koncentration. :-)
För mig är det bra avkoppling för då kan man inte sitta och tänka på annat.

Får rota lite i garnlagret...