onsdag 22 april 2009

Nu regnar det ute

Just nu regnar det ute. Ett stilla vårregn som får marken att dofta så gott. Men i morse var jag ute med kameran och förevigade lite av blomprakten.Flerblommiga tulpaner och pärlhyacinter bland lavendel

Kejsarkrona med sin rufsiga frisyr.

Julrosor mot blå himmel.


Jag hinner med lite stickning mellan varven i trädgården. Men egentligen är det ingen stickning som är så där riktigt rolig. Jag har några stycken att byta emellan.
Aeolian är snart klar, bara sex varv kvar. Men varven är ju så låååånga. Sådär 900 maskor. Ser fram emot att få maska av.

Jag hade två nystan bambugarn från Regia liggande. De passar bra till aprils månadsmönster i Stickameras sockklubb. Tror att det är tredje paret jag stickar från tån och upp. Jag gillar idén, men har haft lite svårt att överge min vanliga häl som stickas uppifrån med hällapp och kil. Nu känns det som om jag håller på att komma underfund med det nya sättet.
Såg att majmönstret i sockklubben kommit. Vill gärna sticka knästrumporna. Får fundera ut vilket garn som passar.

Här är mitt problembarn, min kofta i Silke-Alpacka. Jag stickar och river upp och stickar igen. Men jag blir inte riktigt nöjd. Så kom jag på att jag ska utgå från February Lady Sweater men sticka åt motsatt håll. Så nu har jag repat upp ner till ärmhålen igen och försöker på nytt. Hoppas att jag blir nöjd nu för jag vet redan till vilken vårklänning den skulle passa perfekt…

3 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Passar till alla

Sunna sa...

Vilka underbart vackra bilder du tagit på blommorna

fale artut sa...

Så fina bilder!