fredag 28 november 2008

Vantar x 2

Jag blev inte riktigt nöjd med mina snigelvantar när jag var klar med den första. Jag tyckte att den blev väl liten. Så den har fått ligga till sej lite, i väntan på att jag skulle bestämma mej för att repa upp eller sticka klart.Min dotter fick syn på den och provade. Och tänk att den passade lagom. Så då fick jag ny inspiration att göra färdigt.
Mönster: Knitters Book of Yarn.
Garn: Sandnes Lanett
Stickor: Strumpstickor nummer 2
Jag gillar mönstret och kan tänka mej att sticka det igen. Men i så fall kommer jag att välja ett något grövre garn och stickor 2,5.
Här ligger Tallulah´s Heart på buxbomhäcken. Detta är det första alstret jag stickat i Jorid Linviks Design KAL. Det är Jorid som gjort mönstret till de fina kattvantarna som flera har stickat. Jag fick till slut slå upp vem Tallulah är och kom fram till att vanten nog är namngiven efter Märta-Louise' och Ari Bens yngsta dotter Emma Tallulah.
Mönster: Från Jorid Linvik.
Garn: Rest av Hjertegarn merino (det rosa) och Gjestal Babygarn.
Stickor: 2,5
De här vantarna gillar jag verkligen. Jag tycker om ökningen för tummarna på handens insida, den randiga mudden , storleken på vanten och kvaliteten på garnet.

3 kommentarer:

desiree sa...

Fina vantar. Och vilken praktisk värmedyna!

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Vantarna är verkilgen som konstverk.
Jag brukar ha en katt i knät och det är gott när det är ruggigt ute

teresa sa...

Åh, vad fina vantar! Och tänk vad bara en färg extra gör (dvs tre färger istället för två, på den översta vanten). Väldigt inspirerande! (o vad kul att vantarna passade dottern.)