söndag 23 november 2008

Städning

Jag har varit i städtagen några dagar. Ganska ovanligt för att vara jag. Förutom vanlig städning, som dammsugning och sånt, har jag sett till min stickning och mina garner. Jag har rivit upp två stickningar som jag inte var helt nöjd med och som bara låg och skavde mitt samvete.
Junosjalen är ett minne blott, inte för att jag inte gillade den utan för att det blivit så många fel i det slätstickade partiet. så alternativet var att mer eller mindre börja om. Nu får det bli en annan sjal i stället.
Så var det en kofta i Silke Alpaca garn som jag stickade för andra gången. Jag gillar garnet jättemycket, men jag lyckas inte hitta något mönster som är riktigt bra till det.
Dessutom har jag sorterat stickor. Jag har lag undan alla jumperstickor längst in i ett skåp. Jag använder aldrig sådana stickor, men jag kan inte med att kasta. Skulle gärna ge bort dem. Inspirerad av en del andra stickerskor har jag sytt ett fodral till mina strumpstickor, så nu bor de där i stället för att vara utspridda i hela huset. Jag såg att Garntrollet gjort jättefina nålbrev. det skulle jag också vilja göra. Funderar.

3 kommentarer:

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Att röja är för mig som ett bad. Jag känner mig renare och piggare.
Brukar också göra som dig, känns en stickning fel, repar jag upp den.
ha det gott

Strumpstickan sa...

Snyggt och bra med fodral till strumpestickorna:)

teresa sa...

Härligt med ordning ibland. (jag gillar att repa upp o hamstra lite).
Fint fodral du sytt.
Och vilka fina saker i tidgare inlägg; underbara färger på vantarna o en jättefina kofta!