söndag 19 oktober 2008

Jag kan p2tog tbl, HURRA!

Jag har lärt mej något nytt i dag! När man stickar Hourglass socks, som är oktobers månadsmönster i Stickameras sockklubb, ska man använda sej av P2tog tbl. Purl two together, through back loop, en teknik jag aldrig använt förr. Jag mixtrade och fifflade på första sockan och resultatet blev som det var tänkt, men det var ganska omständligt. Nu, en bit in på socka nummer två satt jag och funderade på hur jag skulle göra. Latmasken viskade i ena örat att det där med tbl kunde jag väl hoppa över, det är ju ändå bara sockor,who cares? Men nej, jag gick in på http://www.knittinghelp.com/videos/knitting-glossary i stället. Efter visst trasslande kan jag nu minska genom att sticka två maskor tillsammans genom bakre maskbågen. Hurra!

4 kommentarer:

Susanne sa...

Har inte börjat på mina ännu men har precis varit hos mamma och hämtat 2 par rundstickor i rätt tjocklek. Då vet jag var jag skall kika om jag kör fast där : )

Monica Hansen sa...

Den tekniken använder jag i en påfågelsjal jag håller på med:)

teresa sa...

Grattis, alltid kul när 25-öringen trillar ned!
Själv gav jag upp efter en lång kväll o en halv Hour glass-socka - tyckte mönstret var FÖR omständigt...

Unknown sa...

Vint Ceramic Art | TITNIA & TECHNOLOGY
Explore an all งานออนไลน์ new “Vint Ceramic Art” project on TITNIA & TECHNOLOGY. Our 바카라 사이트 team titanium flat iron of sculptors and artists have created new and poormansguidetocasinogambling.com