fredag 10 oktober 2008

Maine Morning Mitts

Det är höst även här nere i sydligaste Sverige. Klar luft, flyttfåglar och underbara färger. Massor med äpplen tynger trädens grenar till bristningsgränsen i år. Vi frossar i äpplen och ändå klarar vi alls inte av att äta upp allt. En del av skörden har blivit till must, att njutas under vintern. En del frukt får hänga kvar oplockad till vintermat till trastar och kråkfåglar. Också rönnbären brukar uppskattas, till exempel av sidensvansarna.

De härliga höstfärgerna har nog inspirerat Noro till det här garnet. Kureyon färg 161 har jag köpt från Garnkorgen och jag tycker det är en höstälskares dröm. Mönstret till de här muddarna kommer från Knitters Book of Yarn som jag tidigare skrivit om. Det heter Maine Morning Mitts och är i all sin enkelhet ett bra mönster. Bra passform och tummarna sitter bra.Även känslan på garnet är ju väldigt trevlig. Ett entrådigt garn i ren ull som är skönt att sticka med. Lite strävt till att börja med, men mjuknar betydligt efter tvätt. Jag noterade också att det fanns rester av växtfiber kvar i garnet. Det känns som ett plus för det betyder att man inte använt kemikalier för att få bort dem.

2 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Underbar höstfärg:)

Anonym sa...

Man tänker verkligen "höst" när man ser muddarna. Var i sommarhuset en sväng igår och passade på att plocka lite rönnbär och lägga som dekoration runt blockljusen på köksbordet. Jag älskar hösten!