tisdag 7 oktober 2008

February Lady Sweater klar

Min February Lady Sweater har varit klar ett tag, men jag kan ju inte fotografera mej själv, så det har dröjt innan jag kunnat visa den. Jag är jättenöjd och trivs bra med att bära den. Den är jätteskön och varm! Och den fungerar lika bra hemma som i lite finare sällskap.
Jag tvekade länge om jag skulle sticka den, speciellt som jag läste om att många hade stora problem med storlekarna på mönstret. Men jag är glad att jag vågade mej på den i alla fall. Och allt har gått på räls, jag har inte behövt repa upp alls! Jag stickade storlek M och det är min vanliga storlek.Mönster. February Lady Sweater från Flint Knits.
Garn. Garnstudios Alpakka och Silke-Tweed, en tråd av varje. Jag är väldigt nöjd med garnvalet, både hur det ser ut och hur det känns. Mjukt och skönt, lite 'tung' känsla, (tack vare Alpackan?!). Färgen är riktigt svart med pyttesmå 'strössel' i olika färger, från tweed-garnet.
Stickor. Rundstickor nr 5.
Det var rolig stickning. Jag gjorde som flera andra oket rätstickat, jag tror att det bidrar till att koftan håller storleken bättre. Jag gjorde ökningarna på oket osynliga, i stället för som på mönstret, då ökningarna bildar små hål. Ärmarna har lika många maskor som på orginalet, dvs jag har behållt maskorna i ärmhålet. Slutligen har jag använt 0,5 nr finare stickor till de rätstickade kanterna, för att hålla in lite. Det tycker jag fungerar bra. Hittills har jag bara sytt i tre knappar, precis enligt mönstret, men jag har gjort fem knapphål till och jag tror att jag kommer att använda dem också.
Jag skulle gärna sticka en kofta till efter det här mönstret. Då skulle jag använda ullgarn, och eventuellt sticka koftans 'kjol' på andra ledden, i varje fall skulle jag använda ett annat ytmönster, mest för variationens skull. Jag skulle välja långa ärmar och göra halsöppningen mindre. Jag funderar vidare på saken.

4 kommentarer:

Marika sa...

Snygg! Den passar dig utmärkt.

teresa sa...

Vad fin den blev, förstår att du är nöjd! Blir väldigt sugen på att sticka den.

Strumpstickan sa...

Snygg!

Efwa - Medea sa...

Jättefin är den. Ser jättebra ut med de två garnerna ihop och jag blir lite inspirerad eftersom jag har både och. Jag ska bara sticka klart min rosa bomulls lady först. =)
/Efwa