söndag 17 augusti 2008

Slow-bee sjal till en nöjd humla

Det är ett tag sedan den blev klar nu, Slow-bee-mystery sjalen. Men att spänna ut den har varit ett projekt för sig. Så, när jag blev ensam hemma ett par dagar tog jag chansen och använde matbordet. Den blev nämligen ganska stor, den här underbara sjalen, och fick alltså inte plats någon annanstans. Den är stickad i ett av mina favoritgarner, Malabrigo Lace, ett garn som är fantastiskt mjukt och som dessutom blir väldigt vackert till strukturen. I mönstret ingår också pärlor. Jag har valt rocaille-pärlor i storlek 8. Det var lite pilligt men väldigt roligt att sticka med pärlorna. Tidigare när jag använt pärlor har de trätts på garnet före stickning och sedan dragits fram efterhand som man stickar. Här använde jag en virknål nr 0,60 i stället och krokade dit pärlan när den skulle in i mönstret.
Det här var det roligaste mönstret jag har stickat på länge och jag tyckte verkligen att det var jättekul med pärlorna, även om det tog lite extra tid att få dit dem. Från början var jag också lite tveksam till om jag skulle tycka om resultatet, eftersom jag inte är en pärl-och-glittermänniska, men jag tycker att det har blivit jättefint.
Nu ska jag försöka sätta lite fart på Slow-bee-mystery II.

4 kommentarer:

old lady sa...

It's lovely! Very nice job. Wear it in good health!!

cica sa...

Så en vacker sjala du har!
Du har varit riktigt flitig .

Jette sa...

Det er bare blevet rigtig flot, sikke en skøn farve du har lavet det i. Og så med perler også, det har jeg ikke, kunne ikke finde nogen der passede i farven.

Unknown sa...

this is beautiful work. enjoy wearing it and feel proud of your great work

Jabi in Nairobi