lördag 3 maj 2008

Förförande majsockor och en mattkant

Jag har varit i vävstugan. Blev inspirerad av utflykten för en vecka se'n. Har börjat på en trasmatta, till hallen, tror jag. Funderar över färgerna innan jag fortsätter, men jag tror att det blir ganska bra så här. Vävtekniken är kypert och jag vänder trampordning för varje rand. Mellan ränderna har jag en smal rand med brun mattvarp.
Klara! är sockklubbens majsockor!
Mönster
Seduction Socks, från Interweave Knits.
Garn
Silk från Regia, 55 % ull, 25 % polyamid och 20 % silke
Stickor 2.5
Mönstret var roligt att sticka och jag tycker att resultatet blev bra. Jag har dock utökat mönstret med 8 maskor eftersom jag alltid brukar lägga upp 64 maskor när jag stickar på stickor 2.5. Jag tror att sockorna hade blivit lite små annars. Nu blev storleken perfekt för mina 38-or. Garnet var behagligt att sticka med, enligt banderollen ska det gå att tvätta i 40° och till och med torktumla!
En annan god sak med den här stickningen var att den fick mej att gå och lämna in mina sommarskor för reparation. De kommer att passa bra till de här förförande fina sockorna.

5 kommentarer:

Eva S sa...

Jättefina sockar!Ska bli spännande att läsa om silk-garnet. Köpte det i Göteborg häromsistens men har inte använt det än.
Eva i Lund

desiree sa...

Fina sockor! Jag har tänkt att göra majsockorna, men har inte kommit igång än.

Mattan ser också fin ut. Gör du tunna ränder i mattvarp, eller använder du flera trådar? Jag skulle behöva ägna mej åt mina mattor ett tag, så jag kan ta hem dom innan sommaren.

Kerstin sa...

Fina strumpor, betydligt mer förförande än mina. Jag har också stickat strumporna med 64 maskor och det fungerade bra också för mina 37:or.
/Kerstin

Garnhumlan sa...

Jag använder enkel mattvarp till ränderna. Har provat det tidigare med bra resultat. Viktigt bara att 'båga' inslaget väl, så att det inte drar in för mycket i kanterna.

Kamilla sa...

Vad fina de blev! Jag stickade också ett par i regia silk, men jag vet inte vad jag tänkte på när jag köpte en färg som jag inte alls själv tyckte om så pojkvännens lillasyster fick dem och jag tror att hon blev nöjd (: