onsdag 30 april 2008

Vintern rasat ut

Vi har köpt ny kamera. Digital systemkamera. Kul. Så kan det bli lite bättre bilder här. Men den har väldigt många knappar och spakar, så det kan nog ta tid innan jag lär mej… Idag har jag fått hjälp av mannen. Så här vackra är plommonträdets blommor. Det är faktiskt nästan sommarvärme, fast det blåser, som alltid på skånska slätten.
Min Candle Flame är klar. Jag tycker väldigt mycket om den. Färgen är fantastisk. Garnet är underbart mjukt och gosigt (Malabrigo Lace) och mönstret är vackert och lätt att sticka. Jag vill gärna göra en till. Funderar på vad man skulle ha för garn. Skulle gärna vilja ha ett grövre och tyngre garn. Skulle Drops Alpaca gå bra? Kanske någon har en idé? Tittade in hos Ilsefin och såg hennes jättefina sjal.
För mej är det ofta så, både när jag väver och stickar, att först gör jag en variant som är enligt beskrivningen, eller i alla fall nästan. Under tiden jag gör det så kommer jag på hur jag skulle vilja förändra och göra om - ett annat garn, andra färger, förändringar i mönstret…
Här är min andra variant ev Mrs Beeton. Den här gången har jag samma gråa garn som förut, dvs Rowan Kidsilk Spray, det gröna är Sandnes Alpacka. Kvalitetsmässigt tycker jag att det fungerar minst lika väl. Och färgen, vad kan vara vackrare än grönt?
Jag har även börjat på Sockklubbens majsockor. Seduction socks från Interweave Knits. Jag har valt att göra dem i Regina Silk, 55% ull, 25% polyamid, 20% silke. Jag har haft ögonen på det här garnet och när jag såg majmönstret i sockklubben tänkte jag att det skulle passa. Så här långt är jag nöjd. Man får 'silkekänsla' när man stickar. Jag använder stickor nr 2.5 och har utökat mönstret med 8m, eftersom jag tyckte att det var lite få om man ska följa mönstrets 56m. Jag har kommit längre än på fotot och har provat, det passar bra till mina fötter som är 38-39.
Valborgsmässoafton. Ska jag sitta i favoritfåtöljen med sockstickningen och ha ett öga på världsmästerskapet i snooker som går på tv, eller ska jag ut och titta på elden och frysa i snålblåsten? Det får nog bli lite av varje.

1 kommentar:

Eva i Halmstad sa...

Precis vad kan vara vakckrare än grönt.
Ha en go helg på dej.
Eva.