fredag 8 maj 2020

Enklaste disktrasan, enkel beskrivning.

Jag har en stor låda med bomullsgarn. Garn som blivit över och som aldrig kommer till användning, men som är för gott för att kasseras. Därför blev jag glad när min dotter bad om lite nya disktrasor.


Det är enklast möjliga stickning. Sådan stickning man behöver ibland. Bara något att ha i händerna. Perfekt för nybörjarstickare.


Jag använde stickor 4 mm. Använd grövre stickor än du skulle ha normalt till garnet. Du vill inte att trasan ska bli kompakt.

Lägg upp 3 maskor. I början av varje varv ökas en maska genom att sticka i både bakre och främre maskbågen. Sticka tills önskad storlek, här har jag stickat tills varvet hade 60 maskor. Sticka 3 varv utan att öka. Därefter minskas en maska i början av varje varv genom att sticka ihop de två första maskorna. Fortsätt att minska tills 3 maskor återstår. Maska av. Fäst trådarna.

En ny trasa suger inte upp så bra. Jag brukar tvätta i tvättmaskinen tillsammans med annan tvätt några gånger, så fungerar den bättre. 

Hoppas någon kan finna inspiration av detta lilla inlägg!

Lycka till!4 kommentarer:

Heidi sa...

Jag älskar stickade disktrasor! all kreativitet som så många lägger på att sticka vackra disktrasor. Ändå måste jag till min skam medge att jag varken stickar eller använder stickade disktrasor (jag upptäckte mikrofiberdukar för åratal sedan, och använder bara sådana...).

Fast det hindrar mig inte från att njuta för fullt av bilder på andras stickade disktrasor:)

Karin Petersen sa...

Det är så himla roligt att sticka att sticka disktrasor. Och att använda dom! Synd bara att traven med disktrasor nu är väldigt hög.....

Garnhumlan sa...

Hej Heidi! Har du provat? Det tar en tid att vänja sej, men se'n.....

Garnhumlan sa...

Jo Karin, det är ju ett problem. Jag håller på med ett annat projekt, som kanske kan vara lösningen. Vi får se.