söndag 30 december 2012

Fler mysterier


Jag kan bara inte låta bli! Jag har tappat räkningen på hur många stickningar jag har på gång just nu. Så det känns inte som om jag måste börja på en till. Men, men... Jag kan bara inte stå emot Stickas mysteriestickning. Det är så kul att lära sig något nytt. och den här roositud-tekniken har jag inte provat tidigare. Ledtråd nummer två är snart klar.


Garnet jag använder är grått Fabel och diverse rester av sockgarner. Stickor 2 mm.
Av mina kära stickvänner IRL fick jag före jul en amaryllis. Nu börjar man ana färgen på blomman. Mörkt, mörkt röd, med en dragning åt bordeaux. Har aldrig sett en sådan färg. Och visst hittade de ett passande kort!Jag har varit i lilla staden och köpt knappar till Lilla Koftan. Jag hittade inga som passade här hemma, det gick åt hela 9 stycken. Men jag tycker att knapparna är extra viktiga för intrycket på den här enkla koftan. Tycker att den blev söt, fint med knapparna på ärmen. Stickad i Drops Merino Extra Fine. Jag är egentligen inte så glad i det garnet, tycker att det saknar karaktär. Men till bebisar, som vill ha mjuka plagg är det helt ok. Med stickor 3,5 mm tror jag att den passar 3-6 månader gamla människobarn. Jag sparar mönstret, för jag kan absolut tänka mig att göra fler koftor efter detsamma.

Det var allt just nu. Nu närmar sig året sitt slut. Någon tillbakablick ägnar jag mig inte åt, men kanske återkommer jag med tankar inför det nya året.
Ha en skön söndag!

4 kommentarer:

Karin sa...

Ett riktigt gott nytt år på dig och det ska bli spännande att se vad du hittar på för fina stickningar nästa år, Karin

Mia stickar sa...

Så spännande med en mysteriestickning! Har gjort en kalendetstickning när jag var ny i bloggvärlden men sen har jag aldrig lyckats hänga på nån!
Din amaryllis påminner om den som håller på att slå ut här, en jag fått från jobbet! Vackert mörkt mörkt röd!
Önskar dig ett gott nytt stickår med många många nya stickningar!

Melody and M.E sa...

Ett Gott Nytt År med många roliga stickprojekt önskar jag dig. Så roligt att få ta del av det du gör.
Kram
Melodys matte

Ostickat sa...

Gott nytt år!